Una missa dona el tret de sortida a la festivitat de Sant Antoni Abat a la nostra ciutat


  • Comparteix:

La tradicional missa solemne ha donat aquest dilluns el tret de sortida als actes de la festivitat de Sant Antoni Abat d'enguany, que comptaran amb un exposició de fotografies de Joan Cabanas i Alibau com a principal novetat. Com ja és habitual, els santcugatencs podran gaudir també dels actes més tradicionals, com la rua dels Tres Tombs i la benedicció dels animals, que es faran diumenge.

L'ofici solemne, el repartiment del pa beneït i un esmorzar al restaurant la Bolera de Sant Cugat, han donat el tret de sortida aquest dilluns al matí a la tradicional festivitat de Sant Antoni Abad. La principal novetat d'enguany serà una exposició fotogràfica del santcugatenc Joan Cabanas i Alibau, organitzada per l'Ajuntament. Através de setze fotografies, la mostra fa un recorregut pels anys 1940 i 1950, per mostrar-nos com se celebrava aquesta diada quan Sant Cugat era encara una zona rural. L'exposició es podrà visitar del 21 de gener al 27 de febrer al Museu de Sant Cugat.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha participat en la missa d'enguany i ha aprofitat per explicar que, avui dia, aquesta festa no només té un sentit tradicional i religiós, sinó també un contingut mediambiental. L'escoltem.

Lluís Recoder

És un dia que ens retrovem amb aquest Sant Cugat rural. Avui dia la festa a part de tenir un sentit tradicionals i religiós també té un sentit medi ambiental.


El proper diumenge seguiran els actes de celebració amb l'esmorzar de pagès amb botifarra i pa torrat al Pla del Vinyet, així com la tradicional rua i la benedicció dels Tres Tombs. Josep Masó, president de la Comissió de festes de Sant Antoni Abat, explica la importància d'aquesta celebració tan arrelada a Sant Cugat.

Josep Masó

Sant Cugat és l'únic poble d'aquí que mai ha deixat de celebrar aquesta tradició. Ho hem anat heretant de pare a fills i ho hem anat continuant.


Els organitzadors dels Tres Tombs esperen que enguany hi participin més carrosses que l'any passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.