Tornen els cicles de cinema a Sant Cugat amb estrenes, festivals i gèneres per a tots els públics

Des d'aquest dijous i fins al gener de l'any vinent, els Cinemes Sant Cugat acolliran projeccions que van 'més enllà de les estrenes comercials'


  • Comparteix:

Víctor Lafuente, Esther Madrona, JR Armadàs i Marc Carreté / Foto: Cugat Mèdia

Víctor Lafuente, Esther Madrona, JR Armadàs i Marc Carreté / Foto: Cugat Mèdia

Els Cinemes Sant Cugat tornaran a projectar a partir d'aquest dijous cicles adaptats a tots els públics i gèneres. A banda de les propostes municipals del Cinema d'Autor, el Cicle Gaudí i el 3r Festival Anima't en família, les sales de projecció, adaptades a totes les mesures de seguretat necessàries per la Covid-19, també acolliran cinc films dedicats a Halloween, amb presència de directors santcugatencs, i la suma del festival de literatura negra Sang Cugat, que arriba a la seva 4a edició i també inclou pel·lícules, i de la 6a edició del Sant Cugat Fantàstic, el festival de gènere fantàstic i de terror que estava previst per al maig i es va haver d'ajornar per la pandèmia.

Les sales dels Cinemes Sant Cugat estan 'preparades' per seguir oferint programació i accedir a la cultura 'd'una manera segura' en el context de pandèmia. De fet, des dels cinemes recorden que no s'ha registrat cap contagi de Covid-19 a l'Estat espanyol en cap sala de projecció. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha explicat que es vol 'anar més enllà' de les pel·lícules comercials amb aquest tipus de programació, que es pot consultar completa a la web de l'Ajuntament.

Sang Cugat Fantàstic
La presentació de les propostes també ha comptat amb la presència dels dos responsables del Sang Cugat i del Sant Cugat Fantàstic, que aquest any s'uneixen en una mateixa temàtica: els assassins en sèrie. El 4t Sang Cugat, el festival literari de gènere negre que ja fa tres edicions que també inclou obres audiovisuals, comptarà amb sis pel·lícules i alguna preestrena. A més, el mateix escenari acollirà aquest cap de setmana les propostes literàries, amb xerrades i ponències d'una vintena d'escriptors del gènere. El director de la iniciativa, Joan Ramon Armadàs, assegura que la intenció és anar augmentant les pel·lícules i els curts en properes edicions.

I el cap de setmana vinent serà el torn del Sant Cugat Fantàstic, que inclourà una Marató de Virus divendres, la Marató de Sang dissabte i la de curts catalans diumenge, que comptarà amb la presència dels directors. En aquest sentit, el codirector del festival Marc Carreté ha destacat el valor afegit que li dona al certamen el 'talent català' que reunirà. En total competiran 10 films, amb una estrena mundial i una espanyola i 12 curtmetratges i divendres hi haurà espai per l'humor, amb un monòleg d'Aureli del Pozo sobre els tòpics del cinema de terror. Les entrades per als dos festivals, que es poden adquirir a la web dels cinemes i a les taquilles, tenen un preu de cinc euros per projecció amb abonaments de vuit euros per un dia i de 20 euros per a tot el festival.

Cicle Cinema d'Autor
Aquest dijous s'estrena la nova programació del cicle de Cinema d'Autor amb 'Il traditore', de Marco Bellocchio, un film que també s'inclou en el gènere negre del Sang Cugat. Cada dijous fins al 17 de desembre es podran veure 14 pel·lícules en versió original subtitulada per un preu de 4,50 euros, de 3,50 per als menors de 25 anys.

Halloween 2020
També hi haurà cinc projeccions entre el 29 i el 31 d'octubre sobre la temàtica de la Nit de terror de Halloween. El divendres 30 d'octubre, de fet, els films tindran segell santcugatenc amb dos directors locals que estaran presents durant la projecció. Seran les pel·lícules 'Cordes' de José Luis Montesinos i 'Malasaña 32', d'Àlex Pinto.

Cicle Gaudí
Les sales santcugatenques també acolliran el Cicle Gaudí, una iniciativa per donar a conèixer el cinema fet a Catalunya que tindrà lloc en una trentena de municipis catalans. A Sant Cugat serà des del 22 de setembre al 22 de desembre, amb dues pel·lícules cada mes. Les entrades també tindran un preu de 4,50 euros, i de 3,50 per als menors de 25 anys.

3r Festival Anima't en família
Finalment, al voltant de les dates nadalenques tindrà lloc la 3a edició del festival Anima't en família, adreçada al públic infantil. Sis pel·lícules d'animació, cinc en català i una muda, amb dos passis cada una que es podran veure entre el 28 de desembre i el 4 de gener. El preu serà el mateix que en els altres cicles i, a més, també hi ha l'oportunitat de comprar packs familiars, de 10 euros per a tres persones i de 12,50 euros per a quatre persones.






Esther Madrona

És una programació més de ciutat, més comunitària, més enllà de la programació comercial que s'ofereix als cinemes. Uns cicles, unes projeccions que intenten anar una mica més enllà.

JR Armadàs

És la 4a edició del festival i la tercera vegada que li sumem cinema, que hem anat augmentant. Aquest any tornem a fer un cicle de pel·lícules de temàtica negra i criminal i li sumem les preestrenes, amb pel·lícules inèdites.

Marc Carreté

El diumenge tradicionalment el dediquem al cinema català. Tenim una pel·lícula i la marató de curts. Voldria centrar l'atenció en el talent jove que ens visitarà, amb curtmetratges de molt nivell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.