El santcugatenc Luis Beceiro, premiat al concurs de piano Jugend Musiziert

El certamen, que reuneix estudiants d'escoles alemanyes de tot Europa, l'ha reconegut en la categoria de clàssico-moderna


  • Comparteix:

Luis Beceiro / Foto: Cedida

Luis Beceiro / Foto: Cedida

El santcugatenc Luis Beceiro ha estat un dels guanyadors del concurs Jugend Musiziert en la categoria clàssico-moderna. El certamen, que reuneix els millors alumnes d'escoles alemanyes d'arreu d'Europa, va celebrar la seva fase final a Friburg fa dues setmanes i Beceiro, estudiant de l'escola alemanya de Barcelona, va endur-se el guardó a la millor interpretació amb obres de Prokófiev, Xostakovitx i Stravinski.

El premi, que enguany ha hagut d'escurçar terminis pel coronavirus, té una dotació econòmica, però Beceiro ha explicat que la recompensa principal és el "prestigi" i la quantitat de portes que obre de cara al futur. El santcugatenc, que va participar el concurs Petits Talents de Cugat Mèdia l'any 2014, ha participat diverses vegades en aquest concurs sense èxit i que aquesta era la primera vegada que arribava tan lluny.

De fet, és el primer guanyador procedent de la Península Ibèrica els últims anys i ha reconegut que "no s'esperava" obtenir aquest guardó. Un èxit que l'anima a seguir endavant amb la seva carrera com a pianista, un fet que fins ara no s'havia plantejat.


Luis Beceiro

Et donen un premi amb diners però sobretot és currículum. Això t'obre les portes a molts llocs. Després d'això m'estic plantejant més seriosament la meva carrera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.