La ciutat homenatjarà la soprano Victòria dels Àngels arran de la seva mort


  • Comparteix:

L'últim acte públic de la soprano va fer-se a la nostra ciutat

L'últim acte públic de la soprano va fer-se a la nostra ciutat

Sant Cugat farà un homenatge a la soprano Victòria dels Àngels, que ha mort aquest dissabte a l'edat de 81 anys. Tot i no concretar encara en què consistirà aquest acte, tant l'alcalde, Lluís Recoder, com el director de l'Escola Municipal de Música que porta el nom de la cantant, han anunciat la voluntat de fer un acte en memòria de la soprano, que tenia una forta vinculació amb la nostra ciutat, on va viure els darrers anys de la seva vida.

Sant Cugat ha lamentat la mort de la soprano catalana, que va passar els darrers anys de la seva vida a la nostra ciutat i va apadrinar l'Escola Municipal de Música que porta el seu nom

Des de l'Ajuntament, l'alcalde Lluís Recoder, ha volgut destacar la seva gran vàlua professional, assegurant que era 'una artista excepcional', però també la seva dimensió humana i l seva vinculació amb el municipi. En aquest sentit, Recoder ha manifestat la voluntat de retre un homenatge a la soprano però ha assegurat que la decisió de posar el seu nom a l’Escola Municipal de Música de Sant Cugat ha estat el millor reconeixement que li podia fer la ciutat.

Lluís Recoder

Sant Cugat li fa permanentment un homenatge des de fa uns anys, ja que l'Escola Municipal de Música porta el seu nom. Però al costat d'això, li farem un homenatge, tot i que encara no sabem quan serà.


En el mateix sentit s'ha expressat el director de l'Escola Municipal de Música, Joan Josep Gutiérrez, que també ha mostrat la voluntat de fer un homenatge a la soprano que va apadrinar i donar el seu nom a aquest equipament.

Joan Josep Gutiérrez

És evident que farem alguna cosa, tenim idea de fer un concert d'homenatge,suposo que ho organitzarem en les properes setmanes.


També el director de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, Josep Ferré, ha volgut recordar la figura de la soprano, i ha destacat la seva vàlua personal i professional, tot i que segons ha dit, potser no se li va arribar a reconèixer com es mereixi.

Josep Ferré

Reafirmar el fet que era una gran p`rofessional,una grn persona, tots tenim una mica la sensació que no va tenir el reconeixement i oportunitats que es mereixia.


Recordem que la relació de Victòria dels Àngels amb Sant Cugat ha estat especialment intensa des de l’any 1993, any en què la soprano va participar en la inauguració del Teatre-Auditori de Sant Cugat i va apadrinar l’Escola Municipal de Música, que porta el seu nom.

Precisament, el darrer acte públic de Victoria dels Àngels va tenir lloc a la nostra ciutat el novembre de 2003, amb motiu de la celebració del vint-i-cinquè aniversari de l’Escola Municipal de Música i dels 80 anys de la soprano. Aquest acte va comptar amb la presència de l’alcalde Recoder i del director general del Gran Teatre del Liceu, Josep Caminal, entre d'altres personalitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.