El 'Petits Camaleons' reivindica el valor de la cultura en la seva edició més singular

El festival de música per a infants troba el seu camí per adaptar-se a les restriccions per la pandèmia


  • Comparteix:

El festival 'Petits Camaleons' ha tornat a oferir la seva recepta provada, música de primer nivell adaptada als més petits, en una edició marcada per les restriccions per la Covid-19 i la reivindicació de la com un espai segur. Sense les massificacions habituals, noms consagrats de l'escena musical catalana com Els Amics de les Arts o Blaumut han compartit escenari al Teatre-Auditori amb propostes emergents i referents de la música per a infants en un festival calculat al mil·límetre per evitar contagis.

Dues jornades, dissabte i diumenge, i només un escenari, la sala gran del Teatre-Auditori per acollir vuit concerts amb les precaucions habituals de durada i volum i amb els artistes entregats a un públic ben diferent a l'habitual. Tot plegat, amb el rerefons de la preocupació evident de promotors i músics per l'estat actual de la música en directe i la voluntat de rebutjar l'assenyalament dels espectacles culturals com a font de contagi.

Un clàssic de la música catalana com Joan Garriga va obrir foc el dissabte, seguit de Els Amics de les Arts, que han estrenat nou disc i van ser una de les grans atraccions del dia. El dissabte a la tarda va ser el torn per propostes més festives com Doctor Prats i uns habituals del festival, The Penguins. Sense activitats complementàries ni l'ambient habitual als voltants del centre cultural, la música ha tornat a ser l'ingredient principal d'un festival que s'ha resistit a deixar-se vèncer per les condicions adverses.

L'energia de Suu ha servit de tret de sortida del diumenge, seguit d'uns Blaumut que han portat alguns dels seus grans èxits a l'escenari. La traca final ha vingut de la mà de dos autèntics experts en l'art de fer música per als més petits. Els Xiula i Dàmaris Gelabert han servit per rematar el festival, que suma una edició més, aquesta segurament més difícil d'oblidar que mai.






Jan Garrido

Ens fa molta il·lusió venir i aquest any que les coses estan com estan, posar en valor que hi hagi música en directe i cultura.

Ramon Figueras

N'hauríem pogut fer molts més. Aquests concerts puntuals té un altre 'rotllo' que té el seu què, la seva part xula.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.