Sant Cugat se suma aquest cap de setmana a les Jornades Europees del Patrimoni

Set activitats de divendres a diumenge per acostar elements patrimonials de tota mena al públic en general


  • Comparteix:

El patrimoni santcugatenc lluirà durant les jornades / Foto: Cugat Mèdia

El patrimoni santcugatenc lluirà durant les jornades / Foto: Cugat Mèdia

Un taller sobre el vi dels monjos, visites guiades i rutes per descobrir racons importants de la ciutat són les propostes de Sant Cugat per sumar-se a les Jornades Europees de Patrimoni. La iniciativa, impulsada per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, arriba enguany als 30 anys i se celebra arreu del país. L'aposta santcugatenca segueix la línia impulsada per l'àrea en els últims anys per potenciar tots aquells elements importants per entendre l'herència de la ciutat més enllà de la joia de la corona, el Monestir.

Una de les novetats d'enguany és l'activitat 'Desperta el patrimoni', una proposta didàctica de creació d'elements patrimonials 3D de manera col·laborativa a través de fotogrametria. El dissabte 10, a les cinc de la tarda, es presentarà aquesta proposta al Museu del Monestir i s'ensenyarà el funcionament de l'aplicació, que estarà oberta de cara al futur per fer-hi aportacions.

L'objectiu de la iniciativa, en paraules de la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, és "aconseguir posar en valor tot el fet patrimonial de Sant Cugat". La republicana subratlla, a més, la necessitat que aquests coneixements arribin a tothom, "des dels més petits fins als més grans".

També hi haurà visites guiades a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), sobre el vessant polític i econòmic del Monestir, al Claustre i al Torrent de Ferrussons i la capella de Sant Domènec. Enguany, evidentment, s'han hagut de prendre especials precaucions pel que fa a la seguretat de les activitats. Aforaments limitats d'entre 15 i 20 persones i inscripció prèvia per gaudir amb seguretat de les propostes. Tot plegat, a partir del lema 'Patrimoni i Educació', que presideix les jornades arreu de Catalunya, en les quals participen més de 200 municipis.


Esther Madrona

Sobretot aconseguir posar en valor tot el fet patrimonial de Sant Cugat i que des dels més petits fins als més grans els arribi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.