El santcugatenc Jordi Lara, Premi de la Crítica de narrativa en català 2020

La novel·la 'Sis nits d'agost', que reflexiona sobre la mort amb l'exemple de Lluís Maria Xirinacs, és l'obra premiada


Temes relacionats

[Entrevista] Jordi Lara: 'Volia respondre a per què Xirinacs va decidir morir' (31/mar/19)

Jordi Lara guanya el Premi Crítica Serra d’Or de Narració per 'Mística Conilla' ( 3/mai/17)


  • Comparteix:

Jordi Lara

Jordi Lara

L'escriptor santcugatenc Jordi Lara és el nou Premi de la Crítica en català en la categoria de narrativa per la novel·la 'Sis nits d'agost'. El guardó, que no té dotació econòmica, el concedeix l'Associació Espanyola de Crítics Literaris a les millors obres publicades durant l'any anterior i escrites en les quatre llengües oficials de l'Estat espanyol. En la categoria de poesia la guanyadora ha estat l'autora Dolors Miquel per 'Ictiosaure'. L'associació preveu celebrar un acte de lliurament del premi durant la tardor, si ho permet la situació de pandèmia.

A 'Sis nits d'agost', Lara reflexiona sobre la mort i la decisió de com morir, a través de la història real dels últims dies del filòsof, activista i polític Lluís Maria Xirinacs. Segons l'escriptor, el llibre "no és tant la vida de Xirinacs, sinó més una reflexió interna que ens afecta a tots sobre quina és la mort que volem". En declaracions a Cugat Mèdia, l'autor local ha assegurat que està "molt content" per rebre un premi que "vol pensar" que farà que la novel·la arribi a més gent i a un públic que, d'una altra manera "probablement no hagués arribat".

Jordi Lara ja va guanyar el premi de la Crítica Serra d'Or el 2017 per 'Mística conilla'.


Jordi Lara

Un vol creure que això farà que tinguis més lectors. És un premi de la crítica i també és un estímul, perquè a través dels crítics pots arribar a gent que d'una altra manera no hi arribaries. I en aquest sentit estic molt content.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.