La companyia valldoreixenca Los Excéntricos, Premi Nacional de Circ 2020 del Ministeri de Cultura

La companyia ja va guanyar el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat el 2011


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la companyia Los Excéntricos / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de la companyia Los Excéntricos / Foto: ACN

La companyia valldoreixenca Los Excéntricos rebrà el Premi Nacional de Circ 2020 del Ministeri de Cultura per 'haver estat mestres i exploradors de nous formats contemporanis sense perdre de vista els aspectes més tradicionals' i 'per la seva capacitat de portar a terme un finíssim treball tècnic i artístic que es caracteritza per la seva transversalitat i la seva voluntat de no posar límits a la figura del pallasso'. Los Excéntricos van néixer el 1996 a partir de la unió del duet format per 'Marceline i Sylvestre' (Barcelona, 1983) i 'Zaza', membre fundador del Cirque Bidon (Francia, 1975). La companyia ja va guanyar el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat el 2011.

Marceline i Sylvestre viuen a Valldoreix des de fa més de tres dècades, on van arribar buscant un lloc prop de Barcelona on poder assajar i fer activitats amb espai. Un territori que han acabat apreciant molt pels seus valors naturals, com ha explicat Marceline a Cugat Mèdia. "Ens anima a tirar endavant en un moment tant difícil. Estem molt emocionats", ha admès. Ara com ara, de fet, tenen les actuacions aturades, tot i que segueixen en actiu, perquè en la situació actual és molt complicat tirar endavant espectacles.

En aquesta ocasió, el jurat ha destacat la permanent reivindicació del món com a única pàtria del circ. El Premi, dotat amb 30.000 euros, l'entrega el Ministeri de Cultura per reconèixer l'activitat d'entitats i professionals del circ espanyols tant a Espanya com a l'estranger.

Entre les seves creacions destaquen 'Miscel·lànies', 'La balsa', 'Rapsodia in Clown', 'Música Maestro!' i 'Rococó Bananas'. Els espectacles de Los Excéntricos han rebut diversos reconeixements entre altres, el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat el 2011 i el Premio al millor espectacle de circ còmic de la revista Zirkolika l'any 2010 per 'Rococó Bananas'.


Marceline

Estic emocionada, fa una hora que m'ho han dit. Està molt bé en aquest moment en el qual hi ha tan males notícies i no saber com fer-ho per seguir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.