Sant Cugat viurà una 45a Festa de Tardor que busca 'que la nova normalitat no deixi ningú a fora'

Les activitats d'enguany estaran marcades per la Covid-19 i s'adaptaran a l'actual situació sanitària


Temes relacionats

La Festa de Tardor 2020 tractarà la precarietat laboral i l'accés a la salut ( 9/jul/20)

La Festa de Tardor 2020 comença a caminar de manera virtual (10/jun/20)


  • Comparteix:

La Fira d'Entitats en una edició anterior de la Festa de Tardor / Foto: Ateneu Santcugatenc

La Fira d'Entitats en una edició anterior de la Festa de Tardor / Foto: Ateneu Santcugatenc

La 45a Festa de Tardor prendrà els carrers de Sant Cugat entre el 22 i el 25 d'octubre i ho farà adaptant-se a les mesures sanitàries contra la Covid-19. La comissió organitzadora ja té el programa d'activitats que es desenvoluparan durant els quatre dies de celebració i en què la ciutat gaudirà de cites tradicionals, com la fira d'entitats i el Ball de Gitanes, i també de dansa, exhibicions d'entitats culturals, debats i molt més. Es tracta de la 45a edició de la celebració, que enguany es desenvolupa sota el lema 'Que la nova normalitat no deixi ningú a fora' i tractarà el dret a una vida digna centrat en la precarietat laboral i en l'accés universal a la salut.

Dijous 22
La festa començarà dijous amb una taula rodona per parlar de justícia social i sanitat pública amb la metgessa Maria Jose Fernandez de Sanmamed i l'economista vinculat a Triodos Bank, Joan Antoni Melé. L'acte tindrà lloc a l'auditori de la Casa de Cultura a les vuit del vespre. L'activitat serà presencial fins a omplir l'aforament limitat de la sala i s'emetrà per streaming a festadetardor.cat.

Divendres 23
L'Esbart Sant Cugat ofereix "Després de tant", la primera ballada del cos de dansa després de l'aturada a causa de la pandèmia. La cita tindrà dos passis, a dos quarts de vuit i a tres quarts de nou del vespre, a la plaça de l'1 d'Octubre.

Dissabte 24
Les activitats de dissabte començaran amb el Mercat de 2a mà organitzat per l'Ateneu Santcugatenc i que s'instal·larà a la Rambla del Celler de deu del matí a dos quarts de tres de la tarda. El programa continua a les onze del matí a la plaça de l'1 d'Octubre amb una mostra del Club Gimnàstic Rítmica i Estètica Sant Cugat. A la mateixa hora, d'una banda, a la plaça de l'Om, Òmnium Cultural Sant Cugat proposa "Titelles per la justícia social"; i, d'altra banda, la sala d'actes de la Casa de Cultura acull "Cambó/Companys", un espectacle d'oratòria parlamentària sobre els fets del 6 d'octubre de 1934 interpretat per Carles Martínez i dirigit per Frederic Roda Fàbregas.

A la tarda, les activitats es concentraran a la plaça de l'1 d'Octubre. A les cinc, Ball de Gegants i Caparrots i, a les sis, sardanes amb la Cobla Jovenívola de Sabadell. El programa de la Festa de Tardor de dissabte es completa amb l'activitat dels Diables de Sant Cugat "Foc a la desigualtat social" a les nou de la nit i el concert de Joan Rovira a les deu.

Diumenge 25
La tradicional Fira d'Entitats de la Festa de Tardor arriba diumenge als voltants del Monestir de Sant Cugat de deu a dues del migdia. Algunes de les parades oferiran activitats diverses.

La plaça de l'1 d'Octubre serà l'escenari de la resta d'activitats del programa. A les onze, actuació dels Bastoners de Sant Cugat i una hora després serà el torn de l'Escola de dansa del Grup Mediterrània. A l'una del matí, la plaça acollirà el tradicional Ball de Gitanes, organitzat pel Grup Mediterrània. Ja a la tarda, a la mateixa plaça i per posa punt final a la 44a Festa de Tardor, a les cinc s'oferirà una mostra de dansa regional de Bolívia amb l'Asociación Folklórica y Cultural Caporales la Fraternidad i, a les sis, una actuació de gimnàstica rítmica i acrobàtica del Club Muntanyenc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.