Alta poesia de Carner per inaugurar el Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat

Un recorregut per l'obra del 'Príncep dels poetes' dona el tret de sortida de la mostra, marcada per la reivindicació de la cultura segura


  • Comparteix:

El llegat poètic de Josep Carner, 50 anys després de la seva mort, ha protagonitzat la inauguració oficial del Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat (FNP), que ha entonat el cant a la cultura segura en un espectacle dirigit per Jordi Bosch. Un repàs a la trajectòria del 'Príncep dels Poetes', un dels grans noms de la lírica catalana, amb una petita selecció entre els més de 1.400 poemes que configuren l'obra de Carner. Així comencen més de dues setmanes d'activitats de la mostra de poesia, que enguany arriba a la vintena edició.

Un espectacle amb veus de primer nivell, Jordi Boixaderas, Emma Vilarasau i Carme Figueras, acompanyades amb el cant 'a cappella' de les germanes Yolanda i Kathy Sey que ha servit per donar el tret de sortida oficial al festival, que, a cavall entre la presencialitat i la virtualitat, culminarà el dia 1 de novembre amb la Nit de Poesia al Celler Modernista.

Un festival que arriba en temps d'incertesa, però que reafirma l'aposta tant de la Generalitat com de l'Ajuntament per mantenir una programació cultural estable i segura. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha destacat que el Teatre-Auditori compleix "tots els protocols per evitar contagis" per mantenir el "paper fonamental" de la cultura i la poesia en particular, en una situació com l'actual. A la inauguració també hi ha assistit la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, que ha remarcat l'"especial il·lusió" que li ha fet assistir-hi, ja que la iniciativa va néixer, fa dues dècades, durant el seu mandat com a tinenta d'alcaldia de Cultura de l'Ajuntament.






Mireia Ingla

En moments difícils és quan veiem el compromís real amb aquesta mena d'iniciatives. Estem convençuts que la cultura, amb els protocols adequats, és segura.

Àngels Ponsa

M'omple d'alegria veure aquesta vitalitat, veient el programa, que els motors arrenquen. Saber el que representarà per la ciutat aquests dies és un motiu d'alegria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.