Andreu Gomila presenta la seva obra 'Felanitx', Premi de Poesia Gabriel Ferrater, amb un recital poètic

L'acte, emmarcat en el Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat, ha tingut lloc al Celler Modernista


  • Comparteix:

Andreu Gomila amb el seu llibre 'Felanitx' / Foto: Cugat Mèdia

Andreu Gomila amb el seu llibre 'Felanitx' / Foto: Cugat Mèdia

'Felanitx', l'obra guanyadora del 18è Premi de Poesia Gabriel Ferrater, de l'escriptor i periodista mallorquí Andreu Gomila s'ha presentat aquest dissabte al públic en un recital poètic. L'actor Ivan Benet ha recitat els textos de l'obra amb l'acompanyament del guitarrista Albert Artigas. L'acte, emmarcat en el Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat, ha tingut lloc al Celler Modernista que s'ha adaptat a les mesures sanitàries per acollir la lectura de 'Felanitx', obra dedicada al poble on va créixer i escenari de molts dels sentiments i les memòries de l'autor.

Andreu Gomila va rebre el Premi Gabriel Ferrater el passat juliol i aquest acte de presentació de 'Felanitx' (Edicions 62) ha tingut lloc dies abans de la publicació del llibre. En declaracions a Cugat Mèdia, Gomila ha assegurat que és un admirador de Gabriel Ferrater i que el poeta ha format part de la seva educació. A més, considera que "té sentit" que l'obra hagi guanyat aquest premi perquè ell mateix defineix el llibre com a 'Ferraterià'.

Prop d'una cinquantena de persones ha assistit a l'acte al Celler Modernista que, a causa de la pandèmia, ha limitat l'aforament i s'ha adaptat per complir amb les mesures de seguretat.

'Felanitx' consta de dues parts, la primera és un poema de 450 versos dedicats a la localitat i, la segona, un seguit de poemes més breus que recorren els punts principals i els detalls més importants del primer poema, cadascú centrant-se en un ítem del poema gran.

Andreu Gomila
Gomila va nèixer a Palma el 1977. És poeta, novel·lista, crític literari i teatral i periodista cultural especialitzat en arts escèniques. Del 2010 al 2017 va ser director del setmanari Time Out Barcelona i és autor d'una desena de llibres. La seva obra s'ha traduït al castellà, al francès, a l'estonià i al croat.





Andreu Gomila

Té un component especial perquè Ferrater és un autor que jo admiro moltíssim, també forma part de la meva educació sentimental. Encara té més sentit que el llibre guanyi el premi Ferrater perquè és un llibre bastant 'Ferraterià'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.