L'entrada de La Unió a la nova seu és 'imminent', segons l'Ajuntament

El govern proposa a l'entitat una propietat horitzontal com a instrument jurídic i un conveni per a la programació per prendre el relleu al consorci


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mireia Ingla, i la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'alcaldessa, Mireia Ingla, i la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Les seccions de La Unió podran entrar a la nova seu en les pròximes setmanes. És la proposta que l'Ajuntament ha fet a l'entitat, a qui ha emplaçat a una convocatòria del consell general del consorci de La Unió on es plantejarà la dissolució del mateix. L'alcaldessa, Mireia Ingla, justifica la desaparició d'aquest acord per uns informes desfavorables de Secretaria General i Intervenció de l'Ajuntament on es posa en dubte la seva viabilitat econòmica i jurídica.

En roda de premsa aquest dijous, Ingla acusa l'anterior equip de govern d'haver "aparcat" el tema quan, des del gener de 2019, es va situar en punt mort a causa dels impediments jurídics detectats. "Ens hem trobat un problema jurídic molt greu i ens hem arremangat per trobar una solució", malgrat que aquesta passi per "tornar a la casella de sortida en algunes qüestions".

L'alcaldessa també ha recordat que la Fiscalia va requerir tota la informació referent a les obres de la nova seu de La Unió, que de moment ha suposat una despesa pública de cinc milions d'euros. La despesa, però, no acaba aquí, ja que la junta de govern ha de donar llum verda la setmana que ve al projecte escenotècnic per a la construcció del teatre de l'edifici. Aquesta iniciativa es pressupostarà en 2,2 milions d'euros i l'executiu preveu que pugui estar enllestida d'aquí a dos anys.

L'alcaldessa ha lamentat la situació: "Sap greu arribar fins aquí; tenim un equipament preciós i una entitat patint les conseqüències d'una mala gestió i deixadesa".

Un nou marc legal
Ara, per tant, cal definir la relació entre l'administració local i La Unió. L'Ajuntament proposa a l'entitat una propietat horitzontal de l'edifici -tot i que no concreta percentatges per a cadascuna de les parts- i la creació d'un conveni per a la programació cultural de l'espai. Ara La Unió ha de consultar amb els seus socis si accepta o no aquest plantejament legal.

En una roda de premsa aquest dilluns, La Unió va assegurar que rebutjava les propostes que l'Ajuntament els hi havia fet arribar. Quant a la propietat horitzontal, parlava d'un repartiment del 77% per a l'entitat i un 23% per al consistori. Ingla, però, s'ha desmarcat aquest dijous d'aquesta concreció, ja que assegura que els percentatges encara no estan definits. És més, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha desmentit que es posés sobre la taula la possibilitat que l'Ajuntament adquirís la totalitat de l'edifici.


Mireia Ingla

Ens sap greu haver arribat fins aquí. Ha estat un camí llarg i complicat. Tenim un equipament preciós i una entitat patint les conseqüències d'una mala gestió i deixadesa que ens vam trobar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.