Així afecten les noves restriccions a l'activitat cultural de Sant Cugat

El Teatre Auditori suspèn tota la programació prevista pels propers 15 dies


  • Comparteix:

Aturada cultural durant 15 dies / Foto: Cugat Mèdia

Aturada cultural durant 15 dies / Foto: Cugat Mèdia

L'activitat cultural a Sant Cugat s'atura durant 15 dies a causa de les noves restriccions per evitar els contagis per Covid-19. La mesura afecta equipaments culturals com cinemes, teatres i sales de concerts que suspenen tota la seva programació, siguin en recintes tancats o a l'aire lliure. Així, s'anul·len les propostes del Teatre-Auditori, dels Cinemes Sant Cugat i el 'De prop' de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP). Els actes presencials del Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat se suspenen. Pel que fa al cicle 'Enraonar', totes les activitats, tant les conferències com els tallers de lectura, passen a ser exclusivament en línia.

Les noves restriccions obliguen a suspendre gran part de l'activitat cultural, així i tot hi ha altres equipaments que no han de tancar però sí restringir el seu servei o aforament. Les biblioteques només obriran per oferir el servei de préstec i els museus, centres de creació, sales d'exposicions i arxius podran obrir només al 33% de la seva capacitat. En el cas dels museus, només poden obrir per oferir la seva proposta d'exposicions i no podran acollir capa altra activitat. Les activitats de serveis essencials, com la vacuna de la grip o donacions de sang, es mantenen en els equipaments municipals.

L'alcaldessa Mireia Ingla ha explicat que l'Ajuntament ha decidit tancar aquests equipaments perquè "les dades de transmissió del coronavirus continuen sent insostenibles". Ingla demana "un esforç" als santcugatencs per "aconseguir doblegar la corba de contagis" i fa una crida a "quedar-se a casa" i "reduir la interacció social".

Teatre-Auditori
Els espectacles previstos al Teatre-Auditori en els pròxims 15 dies han quedat ajornats. És el cas de 'Martirio & Chano Domínguez', 'El Pot Petit', 'La Flauta Màgica', 'El Pare de la núvia i potser del nuvi' i 'El Kanka'.

L'equipament cultural anunciarà pròximament les noves dates assignades als espectacles pendents, en tot moment, de possibles pròrrogues d'aquestes mesures.

Fundació Cabanas
Totes les activitats programades a la Casa Museu - Cal Gerrer per a aquest divendres i el cap de setmana han quedat suspeses, com ha anunciat en un comunicat Fundació Cabanas. Les activitats afectades són la inauguració de l'exposició 'Jaspi. Sergi Barnils' i la projecció del documental 'Sergi Barnils preparant l'exposició a Cal Gerrer' i queda pendent assignar una nova data. La fundació també ha anunciat que es cancel·la la visita guiada que hauria de tenir lloc el primer diumenge de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.