Aprovat inicialment el projecte escenotècnic del Teatre de La Unió, pressupostat en 2,2 milions

L'espai tindrà un aforament de 400 espectadors asseguts i 800 de peu


  • Comparteix:

El teatre de La Unió / Foto: Localpres - Jordi Garcia

El teatre de La Unió / Foto: Localpres - Jordi Garcia

Pas endavant perquè el Teatre de La Unió Santcugatenca i la sala Clavé siguin una realitat. La junta de govern ha aprovat inicialment el projecte escenotècnic de l'equipament, que suposarà una inversió de 2,25 milions d'euros. El nou espai tindrà un aforament de 400 espectadors asseguts i 800 dempeus. Ara es posarà en marxa la licitació, l'adjudicació i les obres i, des de l'Ajuntament, tenen previst que els treballs s'allarguin fins al 2022.

El projecte requereix que l'espai disposi dels següents elements: escenografia, instal·lacions de la caixa escènica, il·luminació, acústica, graderia, butaques, camerinos i elements sonoreductors.

La redacció del projecte ha anat a càrrec de l'estudi Dilmé Fabré Torras i Associats, que van guanyar el concurs públic per proposar projectes de rehabilitació per a l'edifici que acull el teatre. De fet, les obres que s'han fet fins ara no han inclòs els treballs referents a l'espai del teatre.

El futur de La Unió Santcugatenca
La setmana passada l'alcaldessa anunciava que les seccions de La Unió podrien entrar a la nova seu durant les pròximes setmanes. És la proposta que l'Ajuntament ha fet a l'entitat, a qui ha emplaçat a una convocatòria del consell general del consorci de La Unió on es plantejarà la dissolució d'aquest. L'alcaldessa, Mireia Ingla, justifica la desaparició d'aquest acord per uns informes desfavorables de Secretaria General i Intervenció de l'Ajuntament on es posa en dubte la seva viabilitat econòmica i jurídica.

El govern local també proposa a l'entitat una propietat horitzontal de l'edifici -tot i que no concreta percentatges per a cadascuna de les parts- i la creació d'un conveni per a la programació cultural de l'espai. La Unió ha de consultar amb els seus socis si accepta o no aquest plantejament legal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.