Karabassà reclama un espai per assajar per no haver de tornar al carrer

Els membres de l'entitat i grup de percussió es troben des de l'inici de la pandèmia sense local

Karabassà assajant / Foto: Cedida

Cultura

Publicat el 19/nov/20 per Mar Castro

El grup de percussió Karabassà reclama a l'Ajuntament un espai per assajar per no haver de tornar al carrer, com ho estan fent des del principi de la pandèmia. Abans de març, l'entitat santcugatenca, que l'any passat va celebrar el seu 10è aniversari, assajava al Conservatori Municipal i no saben per què el consistori ja no els dona aquesta opció, explica Gerard Sòria, membre de l'entitat, a Cugat Mèdia.

"Entenem que la covid ha forçat l'Ajuntament a fer mans i mànigues per encabir tothom en espais una mica més amples, però a nosaltres no se'ns ha dit per què hem deixat d'anar allà", insta Sòria, que afegeix que "és una mica frustrant intentar portar un grup, convèncer gent nova perquè entri i no tenir un espai on assajar". Sòria considera que, com a mínim, podrien rebre una solució per deixar els instruments en algun espai públic, una petició que han traslladat també a l'Ajuntament, però de la qual, asseguren, tampoc no tenen resposta.

Karabassà assaja, quan les condicions derivades de la pandèmia ho permeten, en un carrer a prop del restaurant La Masia, al barri de Can Magí, i, si plou, es trasllada sota el pont que hi ha a la zona esportiva de la Guinardera. Una situació que a l'estiu "no molesta", diu Sòria, però sí a l'hivern, quan puguin tornar a assajar.

El membre de l'entitat diu que tot plegat "desanima molt" i han arribat a un punt que temen desaparèixer.

Quan plou, Karabassà assajava sota un pont per no mullar-se / Foto: Cedida

Quan plou, Karabassà assajava sota un pont per no mullar-se / Foto: Cedida




Batuescola
D'altra banda, l'entitat també de percussió i batucada Batuescola ha alertat, recentment per les seves xarxes socials, de la situació límit amb la qual es troben, fruit de les restriccions anti-Covid, com també ho han fet altres entitats culturals. De fet, han passat de tenir 48 grups a tenir-ne 9, i de 430 alumnes a 49. Una situació que els abocarà a un posicionament molt delicat que, recorda el responsable de l'entitat Xavi Manyoses, estan vivint totes les escoles de música i arts escèniques. Manyoses recorda que no funcionen només com una extraescolar sinó que ofereixen una educació musical on és fonamental poder fer-la presencialment.




DECLARACIONS

Gerard Sòria

Entenem que la covid ha forçat l'Ajuntament a fer mans i mànigues per encabir tothom en espais una mica més amples. A nosaltres no se'ns ha dit per què hem deixat d'anar allà. Clar és una mica frustrant intentar portar un grup, intentar convèncer gent nova perquè entri i no tenir un espai on assajar. És un problema per a nosaltres. Vam tenir una reunió amb l'Ajuntament a principis de setembre i els hi vam demanar un espai per poder guardar els instruments i les converses van ser molt interessants i ens van escoltar molt, però ni aquesta segona solució tenim.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Gerard Sòria

El que fet que no hi hagi cap bolo, que és el nostre objectiu dins la batucada, desanima molt. Si, a més, hi ha traves per poder tocar, hi ha el risc de que el grup desapareixi o, com a mínim, quedi molt tocat perquè la veritat és que s'ha de lluitar molt en contra dels elements, que entenc que no són tots culpa de qui ho gestiona, de l'Ajuntament, sinó que també és culpa de la situació de la pandèmia, però hi ha un risc de que la desil·lusió entri en el grup i es desfaci.

Your browser doesn’t support HTML5 audio