La il·luminació nadalenca creix i es descentralitza per alegrar veïns i comerç en un any excepcional

Enguany no hi haurà convocatòria de l'acte d'encesa per evitar aglomeracions


  • Comparteix:

Moment de la presentació aquest dijous de l'encesa de llums de Nadal / Foto: Lali Puig

Moment de la presentació aquest dijous de l'encesa de llums de Nadal / Foto: Lali Puig

La Covid-19 no frena l'esperit nadalenc a Sant Cugat. Els llums de Nadal tornaran a il·luminar els carrers i s'encendran amb una tronada simultània a càrrec dels Diables de Sant Cugat en 30 punts de la ciutat. Per evitar aglomeracions, però, l'Ajuntament no farà convocatòria pública ni anunciarà els llocs exactes on tindran lloc les pirotècnies. L'encesa serà el divendres 27 de novembre a dos quarts de set de la tarda. Arran de les restriccions anti-Covid, enguany no hi haurà trenet de Nadal, però sí que es mantenen les fires de Nadal i Artesans i la de Reis.

"No serà com estem acostumats", ha dit la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, qui ha concretat que enguany l'encesa de llums es reinventa. Serà de la mà dels Diables de Sant Cugat, una seixantena dels seus membres, que no surten al carrer com a colla des de l'agost passat, farà ressonar traques i bateries a 30 punts diferents del municipi. La presidenta dels Diables, Cristina Zafra, ha explicat que ja s'han revisat els espais per garantir la seguretat.

D'aquesta manera, es donarà el tret de sortida a la campanya de Nadal, especialment pensada per potenciar el comerç i arribar a la gent que ho passa malament amb l'objectiu de "treure "l'alegria al carrer", ha dit el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler.

Compres de Nadal en temps de Covid-19
El suport al comerç, afectat per la crisi de la Covid-19, és clau en la campanya nadalenca d'enguany. Per això, la il·luminació no només estarà present a l'eix comercial del centre de Sant Cugat, que es reforça, sinó que arribarà fins a Mira-sol i Volpelleres i els mercats municipals. També s'ha prioritzat l'entorn de les residències de la ciutat.

Enguany, a més, el consistori es farà càrrec del 100% del cost de l'ambientació nadalenca, tal com va acordar aquest dilluns el ple amb una moció institucional.

"Volem que els santcugatencs pensin en el comerç local", ha conclòs la tinent d'alcaldia de Comerç, Elena Vila.

Mercats nadalencs
Els mercats nadalencs es mantindran, però hauran de garantir una sèrie de mesures per garantir la seguretat sanitària:
  • Fira de Nadal i Artesans de Sant Cugat (10 parades)
  • Del 27 de novembre al 24 de desembre, de 10 h a 20 h, a la plaça d'Octavià. Dijous al matí no hi serà per la coincidència amb el mercadet.
  • Fira de Reis (50 parades)
  • Del 2 al 5 de gener, a 10 h a 21 h, a la Rambla del Celler.

    L'encesa, en xifres
    Enguany, hi haurà 248.218 bombetes LED, un 24,1% més de les que van il·luminar els carrers l'any passat i que estaran enceses cada dia entre dos quarts de sis de la tarda i les onze de la nit, excepte els dies festius, que s'apagaran a les dues de la matinada. La instal·lació de tot plegat ha tingut un cost de més de 177.000 euros, més de 85.000 euros més que l'any passat. L'àrea de Comerç ha aportat 15.000 euros.

    De totes les bombetes, hi haurà 200.000 de 5.500 kWh que es recuperen de l'any passat i que representaran 250 motius nadalencs als carrers; 16.000 de 440 kWh que decoraran una vuitantena d'arbres arreu de la ciutat; i 32.218 de 885 kWh que configuraran figures en tres dimensions, ubicades a espais com el Mercat de Mira-sol, el Celler i Volpelleres.

    El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, ha posat en valor "l'esforç" que s'ha fet enguany perquè la il·luminació ajudi un any marcat per la Covid-19.

    També hi ha número per al foc dels Diables: a la tronada d'encesa de llums es gastaran 44 quilos de pólvora.

    La resta d'activitats del Nadal
    De moment, l'Ajuntament no ha donat a conèixer la resta d'activitats del Nadal, com les cavalcades de Reis. La tinent d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha dit que s'està treballant en una proposta d'activitats per a tots els públics, però que estan a l'espera dels protocols de la Generalitat per acabar de concretar les activitats.







    Esther Madrona

    És una proposta totalment descentralitzada que juga amb el factor sorpresa. Els Diables de Sant Cugat llançaran 30 tronades repartides per diversos espais.

    José Gallardo

    Estendre-ho, potenciar i reforçar altres zones de Sant Cugat. Hem d'intentar que la gent estigui més alegre.




    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.