Els vermells de l'artista Grau-Garriga protagonitzen una nova exposició a Sant Cugat

L'exposició 'Vermells' es pot veure al Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil Contemporani fins al 31 de juliol de 2021


  • Comparteix:

El vermell era el color preferit de l'artista santcugatenc Josep Grau-Garriga i, a més, un element fonamental en les seves obres. 'Vermells', la nova exposició inaugurada aquest dissabte al Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil Contemporani, recull 25 obres tèxtils de l'artista en què es mostra com utilitzava el vermell per parlar de l'experiència de la vida, dels espais i com a símbol polític. La mostra també recopila peces inèdites com pintures en paper de Grau-Garriga i material audiovisual en què es veu a l'artista treballant. 'Vermells' és un projecte d'Àlex Mitrani i Jordi Garrido que es podrà veure fins al 31 de juliol de 2021.

L'exposició consta de tres parts. En totes elles el vermell és el protagonista, però en cada cas s'aprofundeix en una funció diferent del color. Com ha explicat el co-comissari de la mostra, Àlex Mitrani, la primera és una funció sanguínea, "remet al cos, a la carn i a l'experiència de la vida"; a la segona, el color adquireix una funció espacial i s'utilitza per "construir espais, definir horitzons i obrir perpectives". Per últim, la tercera funció que Grau-Garriga donava al vermell era la de símbol polític, una apel·lació al roig de l'esquerra i de la revolta.

El vermell és el color que travessa tota la trajectòria de Grau-Garriga unint la pintura, el tapís i el collage. La filla de l'artista, Esther Grau-Garriga, remarca que "ell deia que el vermell era la vida".

'Vermells' és la primera exposició de l'artista santcugatenc des del punt de vista plàstic i simbòlic d'aquest color, demostrant la seva funció creativa i comunicativa. Josep Grau-Garriga va néixer a Sant Cugat però va esdevenir un artista amb renom internacional i referent en l'art tèxtil. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha destacat que és "tot un honor i un orgull" tenir, de nou, una exposició de Grau-Garriga a la ciutat.








Esther Grau-Garriga

A banda de ser el seu color preferit, com l'exposició explica, el vermell és utilitzat com a símbol, tant en l'àmbit polític com en àmbit vital. Ell deia que el vermell era la vida i apareix en moltes de les obres.

Àlex Mitrani

La primera, remetre al cos, a la carn, a l'experiència de la vida, al naixement i a la mort. La segona, construir espais, definir horitzons i obrir perpectives. I la tercera és un element de simbolisme políticque fa referència, per exemple, a la bandera.

Mireia Ingla

Tot un honor i un orgull poder tenir una altra vegada entre nosaltres el nostre artista amb aquest reconeixement internacional. Amb obres que, moltes, han vingut cedides i que també té mèrit valorar aquesta feina d'haver aconseguit ajuntar-les totes en aquest espai.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.