Col·lectius culturals de Sant Cugat reclamen una programació 'accessible, estable i segura'

Aposten per una "accessibilitat justa" als escenaris i per l'"eliminació de traves burocràtiques"


  • Comparteix:

La protesta ha tingut lloc al bell mig de Sant Cugat i s'ha acompanyat d'actuacions musicals / Foto: Cugat Mèdia

La protesta ha tingut lloc al bell mig de Sant Cugat i s'ha acompanyat d'actuacions musicals / Foto: Cugat Mèdia

Diversos col·lectius de Sant Cugat vinculats al món cultural fan una crida a l'Ajuntament perquè es garanteixi l'accés als escenaris a totes les entitats de manera igualitària. Es queixen que amb la crisi sanitària s'ha accentuat que hi ha 'un cercle' d'entitats que tenen el favor del consistori i que fa que la resta de col·lectius es trobin amb un greuge comparatiu. Per això, fan dues propostes que es basen en garantir una 'accessibilitat justa als escenaris', eliminar les 'traves burocràtiques' i apostar per la 'descentralització', a més de garantir les mesures de seguretat.

Així, les agrupacions fan dues propostes: per una banda, crear un circuit de diversos espais repartits per la ciutat, amb instal·lacions fixes per agilitzar el seu ús. Per exemple, en interior proposen que s'habiliti el vestíbul del Teatre-Auditori; en exterior, posen sobre la taula que s'aprofiti l'amfiteatre dels Jardins del Vallès o els jardins de Casa Mònaco. Tampoc no s'obliden d'espais oberts com el parc de Ramon Barnils o l'Arborètum.

En cas que l'Ajuntament no es fes càrrec de la preparació tècnica d'aquests emplaçaments, apostarien per l'autogestió per part de les entitats i col·lectius que els utilitzin.

La lectura del manifest s'ha fet a la plaça d'Octavià, en una concentració amb dues actuacions musicals que ha atret l'atenció dels vianants. Signen el text Dissidència Sònica, Sotasons, Adventícies, Senglar Cultural, És-fera72, Jazzenviu, Aplec Juvenil, FMA, la Xesca, StQ Black i Arran.

Comunicat de la Plataforma per la Cultura de Base de Sant Cugat





Quimantú Segura

Al nostre poble hi ha un sistema amb un cercle d'entitats que té el favor del consistori. A l'altra banda hi ha uns col·lectius que ho passen magre per superar les traves jurídic-burocràtiques, d'un sistema dissenyat per mantenir la "cultura indesitjable" a ratlla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.