El Lumínic Festival dona a llum una galeria i una editorial

La galeria ha de ser "una porta de visibilització per a artistes fotògrafs tant consagrats com emergents"


  • Comparteix:

Les imatges de Lumínic tindran més canals per mostrar-se / Foto: Captura de pantalla luminicfestival.com

Les imatges de Lumínic tindran més canals per mostrar-se / Foto: Captura de pantalla luminicfestival.com

El festival santcugatenc de fotografia Lumínic evoluciona i dona a llum a una galeria i a una editorial. Des de l'entitat asseguren que volen 'reivindicar la importància de promoure la fotografia a través de diferents formats'. En el cas de la galeria, que encara ha de concretar l'espai on es trobarà, es pretén oferir 'visibilització per a artistes fotògrafs tant consagrats com emergents i que poden haver exposat al festival'. Tot plegat ha de servir per a una millor divulgació, així com per crear mecanismes 'que ajudaran a l'adequada remuneració dels artistes i a la continuïtat dels projectes'.

La intenció és que la Galeria Lumínic aculli quatre exposicions anuals, en les quals participaran personalitats del món de la fotografia i on es vol establir un punt de contacte amb el públic. "Creiem fermament que hi ha una necessitat de conscienciar i educar la societat en l'adquisició d'obra fotogràfica com a valor afegit", explica el col·lectiu en un comunicat.

La galeria, això sí, no viurà només entre quatre murs. Prova d'això és que participarà en la fira fotogràfica 'Art Photo Bcn', on es mostraran obres de Roger Ballen, Rosselló-Guillumet i Ainhoa Valle, entre d'altres.

Divulgació en paper
La creació de l'Editorial Lumínic és l'altra creació del col·lectiu. "Neix per produir foto-llibres, consolidant projectes fotogràfics de rellevància, professionals i de qualitat", detallen. Per suposat, tant la galeria com l'editorial establiran punts de connexió, per "poder veure la totalitat del projecte, que a vegades l'exposició no ensenya, i poder crear noves narratives visuals a partir del treball del fotògraf".

El primer llibre que es publicarà serà el de l'artista i codirector del Lumínic Festival, Bernat Millet. 'Bitter, sweet, soft' es publicarà a principis de 2021 i abordarà la cultura sahrauí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.