El pintor Cabanas tindrà una escultura als Jardins del Monestir


  • Comparteix:

L'escultura homenatge al pintor santcugatenc Francesc Cabanas Alibau es col·locarà aquesta tardor als Jardins del Monestir. L'artista local Pascal Plasencia ja ha acabat l'escultura en tamany natural que ha tingut un cost de 24 mil euros i un any de feina.

La col.locació de l'escultura, que va ser encarregada per la Comissió d'homenatge al conegut artista santcugatenc, mort fa set anys, està pendent d'ultimar els detalls amb l'ajuntament.

Segons ha explicat el seu autor, l'artista Pascal Plasencia, el repte més important va ser reflectir el caràcter de Cabanes. Plasència està orgullós del resultat final.

Pascal Plasencia



Plasència també ha explicat que el fet de ser santcugatenc li represnta un compromís afegit amb el propi Cabanes, amb la Comissió i amb tots els santcugatencs.

Pascal Plasencia



La meitat del cost de l'escultura ha estat aportat gràcies a donacions i és previst que l'obra, de tamany natural i feta de bronze, es col·loqui en algun indret al voltant del Monestir on es podia veure Cabanes, sovint, pintant algun dels seus quadres.
Francesc Cabanes Alibau va néixer a Barcelona l'any 1909 i va morir a Sant Cugat el 1985.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.