Lluís Ribas celebra els 25 anys de la galeria amb una mirada a 'la part fosca' del Mediterrani

L'artista santcugatenc ha inaugurat la seva darrera exposició a l'espai que va obrir el 1995


  • Comparteix:

Lluís Ribas amb una de les seves obres al seu espai artístic de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Lluís Ribas amb una de les seves obres al seu espai artístic de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Lluís Ribas ha volgut reflexionar, el Dia Internacional dels Drets Humans, sobre la 'part fosca' del mar Mediterrani on moltes persones 'ofeguen les seves esperances'. És el tema de la darrera exposició de l'artista santcugatenc, anomenada 'L'altra cara del mediterrani' i que també serveix per celebrar el 25è aniversari de l'Espai Lluís Ribas, la galeria que gestiona des de 1995. La mostra es podrà veure a l'espai de l'artista (carrer de Gorina, 13) fins al 31 de desembre.

Sobre la mostra, que s'hauria d'haver presentat al maig i que és més extensa que la que es pot veure a la galeria santcugatenca, Ribas recorda que sempre havia pintat el mediterrani com "una cosa bonica, brillant", i ara ha volgut mostrar l'altre cara de la moneda, la de la gent que hi mor perquè marxa del seu país d'origen amb mitjans precaris per buscar una vida millor.

L'artista ha recordat que va néixer al Masnou, un poble de costa, i que ha "viscut el mar". També ha agraït el suport d'amics i dels diferents governs de Sant Cugat durant els 25 anys que fa que té la galeria d'art. Ha explicat, de fet, que l'origen de l'espai artístic és una problemàtica amb la premsa, amb unes declaracions sobre les galeries que va fer al programa 'Protagonistas', de Luís del Olmo i que van comportar un boicot del gremi de galeristes a les seves pintures.

Lluís Ribas amb l'alcaldessa, Mireia Ingla, la tinenta d'alcaldia Esther Madrona i l'exalcalde Lluís Recoder / Foto: Cugat Mèdia
Lluís Ribas amb l'alcaldessa, Mireia Ingla, la tinenta d'alcaldia Esther Madrona i l'exalcalde Lluís Recoder / Foto: Cugat Mèdia


Una "vinculació amb Sant Cugat" que també ha destacat l'alcaldessa, Mireia Ingla, que ha assistit a l'acte de celebració acompanyada de la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona. Un acte que també ha comptat amb la presència de l'exalcalde Lluís Recoder i d'una vintena de persones vinculades a l'artista i a l'espai. El pintor ha editat un 'diari' amb fotografies i notícies històriques sobre els 25 anys de la galeria. A més, ha rebut com a obsequi de l'actual govern el llibre 'Sant Cugat Desaparegut', amb fotografies històriques del municipi de la col·lecció de Ricard Mestre.

Ribas ha avançat que aquesta és "la seva última exposició figurativa" i que està treballant en un projecte més abstracte amb la poetessa Marta Pessarrodona que presentarà l'any que ve.




Lluís Ribas

Jo sempre he pintat el mediterrani com una cosa lúdica, bonica, meravellós i avui he fet l'altra cara. No ens hem d'oblidar que per nosaltres és una mar agradable i brillant però per molta gent és una mar fosca on s'ofeguen vides i s'ofeguen esperances.

Mireia Ingla

Només podem que agrair-li, com a ciutat, al Lluís tots aquests anys de dedicació. Sempre ha estat, a més, obert a qualsevol cosa de la ciutat. Són aquests els artistes que ens agraden, que fan ciutat i els reconeixem com a santcugatencs. Moltíssimes felicitats i moltíssimes gràcies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.