Música per fer baixar els canelons i per reivindicar que la cultura és segura

El festival Petits Canelons ha omplert de música la plaça de Barcelona


  • Comparteix:

Dissidència Sònica té ben clar que res no pot amb la cultura. Això inclou, per suposat, la situació sanitària. El col·lectiu musical de Sant Cugat ho ha volgut posar de manifest amb la celebració d'una nova edició del festival Petits Canelons, que ja es pot considerar una tradició del dia de Sant Esteve a la ciutat. La música en directe dels Emanems, Karabassà, Teks Meks + Old Wine, Pasquines, Wild Mamas i Willow Tree ha sonat en directe en una actuació a la plaça de Barcelona.

Les cadires separades per la distància de seguretat i un recinte tancat per controlar l'aforament. Són algunes de les mesures que s'han pres per part de l'organització per evitar contagis. Amb tot plegat es vol fer un clam crític per com les autoritats estan afrontant la pandèmia: "A més de segura, la cultura és combativa; i més ara", explica el membre de Dissidència Sònica Quimantú Segura. "Hi ha molta gent que està còmoda amb aquesta situació de dictadura, gairebé, on no hi ha un debat racional sobre com ens ho fem entre tots per superar aquesta situació", lamenta.

Amb aquesta activitat, Dissidència Sònica segueix l'estela de les reivindicacions de diversos col·lectius perquè es garanteixi l'accés als escenaris a totes les entitats de manera igualitària. Segura ha aprofitat per reclamar espais adaptats perquè les propostes culturals puguin organitzar-se sense traves burocràtiques i tècniques.


Quimantú Segura

La cultura, a més de segura, és combativa. Hi ha molta gent que està molt còmoda amb aquesta situació de restriccions, on no hi ha un debat racional sobre com ens ho fem entre tots per superar la situació. Hi ha unes ordres i s'acaten acríticament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.