La cultura popular de Sant Cugat torna a sortir al carrer amb una ballada solidària

Les entitats culturals han sumat esforços per recaptar fons per La Marató de TV3 per la lluita contra la Covid-19


  • Comparteix:

La cultura popular d'arrel catalana de Sant Cugat ha tornat a lluir-se al carrer després de mesos de pandèmia. Una desena d'entitats locals han sumat esforços per oferir una ballada solidària i recaptar fons per La Marató de TV3 per la Covid-19. Aquest diumenge, els santcugatencs han pogut gaudir d'un matí de cultura popular organitzat per la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Sant Cugat i que ha comptat amb la participació dels Bastoners, Caparrots, Diables, l'Esbart, Grup Mediterrània, Geganters, Sardanistes i Trabucaires.

Feia gairebé 10 mesos que la cultura popular de Sant Cugat havia aturat la seva activitat a causa de la pandèmia. Aquest diumenge, però, la plaça de l'U d'Octubre s'ha convertit en l'escenari de nou entitats santcugatenques que han ofert al públic un tast de les actuacions que no s'han pogut dur a terme durant aquest 2020.

En declaracions a Cugat Mèdia, la presidenta dels Caparrots de Sant Cugat, Marta Barquín, ha explicat que després de "molts mesos" sense poder "trepitjar els carrers" ni poder "gaudir amb els santcugatencs de la cultura", han participat de la cita amb "molta il·lusió, moltes ganes i amb totes les mesures de seguretat possible per la Covid".

Els Diables de Sant Cugat han aportat les espurnes a la ballada. El president de la colla, Roger Ricart, remarca que són conscients que la situació és "complicada" i que, primer, "és la salut de tothom". Així i tot, després de tants mesos de preparació, esperen que aquesta proposta "sigui l'inici d'una tornada al carrer".

La ballada solidària s'ha dut a terme seguint les mesures de seguretat anti-Covid: ús de mascareta per part del públic i dels membres de les entitats, distància de seguretat, gel hidroalcohòlic i desinfecció de les cadires del públic. Tot plegat per reivindicar que la cultura és segura.






Marta Barquín

Els hem tret amb molta il·lusió, feia molts mesos que no podíem trepitjar els carrers que és el que ens agrada fer i gaudir amb els santcugatencs de la cultura. Ho hem encarat amb moltes ganes i amb totes les mesures de seguretat possible per la Covid.

Roger Ricart

Està clar que és complicat i el primer és la salut de tothom, però creiem que es pot sortir i fer-ho amb seguretat. Portem molt temps preparant-nos i esperem que sigui l'inici d'una tornada al carrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.