Sergi Barnils exposa les obres que ha creat durant el confinament

Canals Galeria d'Art inaugura la mostra de forma virtual just després de les campanades


  • Comparteix:

Fragment de l'obra 'Configuracions de la Nova Jerusalem', de Sergi Barnils / Foto: Cedida

Fragment de l'obra 'Configuracions de la Nova Jerusalem', de Sergi Barnils / Foto: Cedida

La Canals Galeria d'Art inaugura virtualment l'exposició 'Cambra de Confinament', de Sergi Barnils, aquest divendres 1 de gener a les dotze de la nit, tot just després de les campanades. La mostra està formada per 23 obres fetes sobre paper que l'artista santcugatenc va pintar durant els mesos de confinament.

En les obres de Barnils, la geometria i la gestualitat del disseny es difuminen en el color mitjançant suggeriments d'una pintura aparentment essencial plena de signes i visions d'una realitat estranyament construïda, essencial, fonamentada sobre línies i dibuixos amb cromatismes intrigants i comprometedors. A més, en moltes de les seves obres resulta evident la presència d'una humanitat subtil que es mou de forma aparentment desordenada en una espècie de formiguer metropolità.

La crítica Glòria Bosch, que ha estat l'encarregada d'elaborar el catàleg de l'exposició, parla així de la mostra: "Tot i que podem pensar que les restriccions del moviment en una cambra tancada fan que els signes emergeixin des d'un esperit mancat de llibertat, l'experiència viscuda aquí -a diferència de la feina física del taller-, es converteix en introspecció, en hores i hores de meditació, música i lectura que, de manera progressiva, produeixen un enriquiment interior".

La mostra es podrà veure fins al març tant des del web de la Canals com al seu espai físic, ubicat al carrer d'Orient, número 24.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.