El canvi d'escenari no arronsa 'Pedra i sang', una tradició que suma ja dues dècades d'història

L'associació Amics de Pedra i Sang reconeix les trajectòries de l'actor Xavier Tor i del cap del servei de Cultura de l'Ajuntament, Jordi González


  • Comparteix:

Una Nadal sense 'Pedra i Sang' no és Nadal. Malgrat la Covid-19 i les restriccions, finalment la tradicional obra de teatre s'ha pogut representar aquest dimarts. Ha estat en una edició del tot especial: per una banda, pel canvi d'espai; enlloc de la sala capitular del Monestir, la representació s'ha fet al Teatre-Auditori. Per l'altre, la funció teatral més clàssica ha esdevingut una lectura dramatitzada. I un detall més per posar la cirereta al pastís: aquesta és la 20a edició de 'Pedra i Sang' i, per això, l'associació Amics de Pedra i Sang ha reconegut amb un nou guardó, el Gall d'Honor, dues persones significants per al muntatge: l'actor veterà Xavier Tor i el cap del servei de Cultura de l'Ajuntament, Jordi González.

La directora de 'Pedra i Sang', Dolors Vilarasau, ha tornat al Teatre-Auditori amb aquesta peça que recrea l'assassinat de l'abat Biure a mans de Berenguer de Saltells. Un muntatge consolidat a Sant Cugat que, tot i el caràcter tradicional, ofereix picades d'ullet i referències clares a l'actualitat. Així, enguany la Covid-19 ha tingut especial protagonisme.

La pandèmia no només ha obligat Amics de Pedra i Sang a canviar l'escenari de fons d'aquesta edició de 'Pedra i sang'. Un positiu de Covid-19 a l'equip de l'obra també va suposar que s'hagués d'ajornar. Finalment, però, el públic ha pogut gaudir un any més d'aquesta comèdia tràgica que fa sentir el públic com a casa. Dolors Vilarasau ha agraït a l'Ajuntament i al Teatre-Auditori la predisposició per haver fet possible la funció: "Aquest espai dignifica l'espectacle", ha subratllat. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha admès les dificultats de fer possible enguany el muntatge, però tot plegat ho ha qualificat de "victòria".

Reconeixement a una trajectòria
El moment més especial de la representació ha estat quan s'han lliurat els premis Gall d'Honor. El veterà actor Xavier Tor fa 10 anys que interpreta l'abat Biure, un dels protagonistes de 'Pedra i Sang'. Amb una trajectòria consolidada, l'associació Amics de Pedra i Sang l'ha volgut homenatjar; i ha estat tota una sorpresa per a l'actor, que, emocionat, ha dedicat el premi al públic. "Gràcies a vosaltres, que ens heu donat tot l'escalf".

També s'ha reconegut l'aportació a la representació per part del cap del servei de Cultura de l'Ajuntament, Jordi González. Fa 20 anys va ser un dels artífexs per tirar endavant l'obra. El que va començar com una excepció, s'ha convertit en una tradició que suma ja dues dècades.




Dolors Vilarasau

Gràcies a l'Ajuntament, que hagin volgut traslladar l'obra al Teatre-Auditori, que dignifica l'espectacle.

X. Tor / J. González

No és per mi, és per a vosaltres, que ens heu donat sempre tot l'escalf. / El que va començar com una cosa especial ja dura 20 anys. Ha estat un goig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.