'Soul', una pel·lícula més adulta que infantil que convida a relexionar amb els més petits

Parlem amb el periodista i escriptor santcugatenc Joan Ramon Armadàs


  • Comparteix:

Foto: Cartell de la pel·lícula

Foto: Cartell de la pel·lícula

La darrera pel·lícula de Pixar 'Soul', disponible només a la plataforma Disney +, ha estat la gran estrena de finals d'any (es va estrenar el 25 de desembre passat) i aquest gener està arribant a les cases amb força. Tot i la gran campanya de màrqueting, que pot semblar un pel enganyosa, no és un film recomanat per a totes les edats. El periodista i escriptor santcugatenc, Joan Ramon Armadàs, director de la revista digital El Cinèfil, la defineix, de fet, com 'la pel·lícula menys infantil de Pixar'.

"Estem mal acostumats a pensar que les pel·lícules de dibuixos són per a nens" explica Armadàs i, precisament, 'Soul' necessita un acompanyament per part de l'adult cap a l'infant perquè "ha passat per davant el missatge dirigit a l'adult de la lliçó vital, que la història dirigida per a nens. Una cosa que em sorprèn però que no és dolent tampoc", reflexiona. De fet, el director del film, Pete Docter, creador també d''Up' i 'Inside out', entre moltes altres, ja tractava en aquests pel·lícules temes similars als que planteja 'Soul' "però els nens les van entendre millor", apunta Armadàs.

Sinopsis
El nou llargmetratge de Pixar Animation Studios presenta Joe Gardner, un professor de música d'institut que rep l'oportunitat de la seva vida: tocar a la millor banda de jazz de la ciutat. Però un pas en fals el portarà a un lloc de fantasia. El film parla de la mort, del més enllà i de les oportunitats. De les petites coses que poden fer gran una vida.

La música jazz i la vida de la comunitat negra als Estats Units també són dos puntals importants a la pel·lícula que ha recollit molt bones crítiques.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.