L'obra 'Icones del segle XX' de Lluís Ribas arriba a Benicarló

La col·lecció recorda 48 personatges emblemàtics del segle passat


  • Comparteix:

El pintor santcugatenc Lluís Ribas amb el seu Premi Sant Cugat / Foto: Localpres

El pintor santcugatenc Lluís Ribas amb el seu Premi Sant Cugat / Foto: Localpres

El pintor Lluís Ribas inaugura aquest divendres l'exposició 'Icones del segle XX' al Museu de Benicarló. La col·lecció està formada per 48 personatges emblemàtics de l'època i es podrà veure fins al 21 de març. Des de l'escriptora Virginia Woolf fins al científic Albert Einstein, passant per figures com Barbara Streisand, Anna Frank, Mahatma Gandhi, John Lennon o Marilyn Monroe, tots plasmats en oli sobre tela.

Marcat per una malaltia, Ribas va sentir la necessitat de recordar alguns personatges del segle passat que han deixat empremta en el transcurs de la història. L'artista confessa que "en algunes ocasions, no posava cara a segons quins personatges icònics i vaig pensar que fer aquesta col·lecció era una manera de solucionar-ho". Paral·lelament, Ribas també va crear un llibre amb l'escriptor Manel Domínguez, 'Icons of the 20th Century', on cadascun dels retrats de la col·lecció va acompanyat d'una breu biografia.

L'obra es va estrenar l'any 2008 al Reial Centre Artístic de Barcelona, i ara arriba a Benicarló de la mà d'una proposta didàctica, ja que estudiants de les escoles l'estudiaran i la visitaran. "Em fa molta il·lusió que l'obra serveixi per ensenyar art als més joves, sobretot ara que no es valora tant com els ordinadors o les tauletes", confessa el pintor.

Tanmateix, l'artista ja està preparant una nova exposició, que segons confessa, "és molt diferent del que he fet durant tot el meu transcurs professional". "Una vegada la tingui acabada em farà molta il·lusió exposar-la a la meva ciutat", afirma el pintor santcugatenc.







Lluís Ribas

Sobre un fet personal teu, ho vols reflectir d'alguna manera i els artistes, els pintors, tenim aquesta manera de fer-ho, amb la nostra feina. La motivació és fer un record a tothom que ens ha deixat.

Lluís Ribas

Per mi és molt important ensenyar la meva feina a la ciutat que jo visc i treballo. Sant Cugat per mi sempre és la primera. Ara estic preparant una obra nova, molt diferent, i la meva il·lusió seria presentar-la aquí, a Sant Cugat del Vallès.

Lluís Ribas

Hi ha vuit centres educatius a Benicarló i tots els alumnes passen pel museu i fan un treball sobre un quadre. I el museu em va comentar que aquesta exposició aniria molt bé perquè els alumnes hi treballessin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.