Les escoles culturals demanen la reobertura immediata dels centres

Una cinquantena de persones s'ha concentrat per defensar que la cultura és "segura i necessària"


  • Comparteix:

Imatge de la concentració / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la concentració / Foto: Cugat Mèdia

Les escoles de música, art, dansa, teatre i circ de Sant Cugat se senten al límit. Ara tancats per les restriccions, defensen que la seva activitat és 'segura i necessària'. És per això que una cinquantena de representants dels centres santcugatencs s'ha concentrat aquest dimecres davant l'ajuntament per demanar la reobertura immediata i mesures compensatòries. La seva petició s'articularà en una moció que ja ha entrat a registre.

"No podem aguantar més", adverteixen els centres de Sant Cugat, que han hagut de tancar portes temporalment fins a tres vegades durant la pandèmia. De fet, xifra el col·lectiu, tres escoles ja no han pogut reobrir i han abaixat la persiana de manera definitiva. Són l'Espai Sofia Sant Cugat, General Giap i l'Estudi de Dansa Sònia Ramoneda.

"No volem que hi hagi cap més", ha afirmat la responsable de Pou d'art, Maria Fabre, qui reclama la reobertura immediata.

Per evitar aquesta situació, demanen que tant l'Ajuntament com la Generalitat adoptin mesures d'ajut i que es busquin solucions per a la reobertura dels centres. La moció, que es debatrà al proper ple, també posa en relleu la importància del col·lectiu per a la ciutat.

Un pes per a la cultura al municipi que han evidenciat amb un minut de silenci i la lectura de la moció a les portes de l'ajuntament. Els concentrats, entre els quals han estat presents representants de l'equip de govern i dels grups municipals, s'han unit amb un fil vermell que escenifica com el sector "penja d'un fil".

"El marge que tenim a l'Ajuntament és seguir donant suport i seguir proposant ajudes", ha dit la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, qui creu que la moció és la forma més visible d'evidenciar el suport al col·lectiu.

L'acte també ha tingut un moment de record per a Pere Pahissa, mort aquest dilluns i vinculat a la cultura de la ciutat.

Entitats santcugatenques convocants
Aire Circ / Arabesc Estudi de Dansa / Can Ninot / Centre de Dansa Laura Esteve / ColorDansa / dTerra galeria taller / Escola de Musica Aula de So / Escola Sant Cugat / Escola de Música Jordi Ricomà / Esferadart / Espai Sofia Sant Cugat / Estudi de cant Marina BBface / FUSIÓ MÚSICA I DANSA / General Giap / L’Obrador / La Tacones / La Vora escola de costura / L'Acadèmia Marró / Espai de fang Pou d’Art / Sant Cugat Dance Academy / Taller ARtCO Escola-Taller de Restauració d’Art i Antiguitats / Tallers de Teatre Sílvia Servant / Viviana Houni




Maria Fabre

Que quedi clar que volem obrir ja i no volem perdre cap dia ni cap alumne més. Hi ha tres centres que han hagut de tancar i no volem que hi hagi cap més.

Esther Madrona

El marge de maniobra que tenim a l'Ajuntament és seguir donant suport i seguir proposant ajudes, com ja fem des del març. Aquesta moció és una manera per demostrar el nostre suport al col·lectiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.