La música clàssica ressonarà al Monestir de Sant Cugat amb concerts entre març i juny

El cicle 'Ressons' inclou quatre actuacions dins la programació de 'Viu la Clàssica de Sant Cugat'


  • Comparteix:

La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, durant la presentació del cicle / Foto: Cugat Mèdia

La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, durant la presentació del cicle / Foto: Cugat Mèdia

L'Església del Monestir acull a partir del proper dimecres 3 de març el cicle de música clàssica 'Ressons' fins al juny. El cicle, organitzat per l'Ajuntament dins la programació de 'Viu la Clàssica de Sant Cugat', inclou quatre concerts de formacions professionals que es faran durant els propers quatre mesos.

'Ressons', com a nom del cicle, sorgeix de la sonoritat que genera el temple i que condiciona l'estil musical dels concerts basant-se en la música antiga i el cant coral.

La programació del cicle de concerts posa èmfasi en crear un marc musical de qualitat de música clàssica, complementari al que s'ofereix al Teatre-Auditori. A més, també pretén potenciar l'església del Monestir com a ubicació de concerts musicals, i així, crear sinergies entre cultura i patrimoni en espais emblemàtics de la ciutat, com ha destacat la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, durant la presentació de la proposta.

Tots els concerts seran a les nou del vespre i duraran una hora, per complir amb les restriccions actuals i el toc de queda, encara en vigor. El preu serà de 10 euros, excepte el primer concert que serà gratuït amb invitació. Tant el procés de venda d'entrades com del formulari per demanar les invitacions es pot fer en línia.

La programació del cicle:

  • 3 de març a les 21 hores: The Minsters of Pastime 'La cambra de les meravelles d'Athanasius Kircher'. Concert que complementa les activitats organitzades per l'Ajuntament per celebrar el dia de Sant Medir.
  • 19 de març a les 21 hores: Pretérito Imperfecto 'Bosques Umbrosos'.
  • 16 d'abril a les 21 hores: Ensemble de Canendi Elegantia 'Música eclesiàstica de l'Ars Nova al Barroc'.
  • 4 de juny a les 21 hores: Cor Aglepta 'Les veus de l'ànima'.



  • Esther Madrona

    En aquest espai de l'església, si bé és cert que ja s'han anat fent algun tipus d'activitats culturals i concerts, mai no s'havia programat un cicle estable, una programació que tingués un fil conductor amb un inici i un final i poder aconseguir aquest vincle entre cultura i patrimoni.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.