La XXII Biennal d'Art Contemporani fa una retrospectiva amb l'obra dels artistes més destacats

La mostra s'ha inaugurat aquest dijous a l'Espai Isern Dalmau-Fundació Lluís Coromina de Barcelona


  • Comparteix:

La inauguració, a l'Espai Isern Dalmau-Fundació Lluís Coromina de Barcelona / Foto: Cedida

La inauguració, a l'Espai Isern Dalmau-Fundació Lluís Coromina de Barcelona / Foto: Cedida

'En temps de pandèmia la força de l'art' és el lema de la XXII Biennal d'Art Contemporani Català, una edició especial que homenatja els 591 artistes que han participat en els 43 anys d'història del certamen. L'exposició, que s'ha inaugurat aquest dijous a l'Espai Isern Dalmau-Fundació Lluís Coromina de Barcelona, inclou obres d'Ignasi Aballí, Tom Carr, Lourdes Fisa o Perejaume. Sant Cugat acollirà al juny una segona mostra amb altres artistes significatius d'aquests últims anys, com Carmen Anzano, Pep Codó, Neus Colet, Carles Delclaux o Maria Fabre.

El galerista i fundador de la Biennal, Josep Canals, ha explicat les particularitats d'aquesta edició a Cugat Mèdia. D'entrada, la mostra no s'inaugura a Sant Cugat ni tampoc compta amb el suport de l'Ajuntament. Sí que té el suport, en canvi, de Ricard Planas, editor de Bonart i director de la Fundació Lluís Coromina. D'altra banda, per demostrar que la iniciativa artística "ha contribuït moltíssim a estimular les arts al nostre país", en comptes de fer una convocatòria oberta als participants, com en les altres edicions, s'ha optat per fer una exposició retrospectiva, un repàs històric a les obres d'alguns dels artistes que han passat per la Biennal.

Sobre el futur del certamen, Canals ha confessat que el veu "amb un gran interrogant". El galerista santcugatenc no s'imagina la Biennal desvinculada de la ciutat i assegura que, si no troba algun suport al municipi, públic o privat, no hi haurà una 23a edició.

Ricard Planas, per part seva, ha lloat "la dimensió social i cultural d'en Josep Canals, que ha estat al capdavant durant més de 40 anys d'un projecte de país tan enriquidor i potent". Planas ha volgut destacar també la col·laboració de Joan Fontcuberta, que participa en la Biennal amb una obra videogràfica que reflecteix els 591 autors que han participat històricament a la Biennal.




Josep Canals

Aquesta biennal és especial per molts aspectes. Perquè és una biennal que dura sis mesos i es veu a Barcelona i es veu a Sant Cugat. I és una biennal que agafa alguns dels artistes més representatius del territori català a nivell internacional, i també agafa els artistes de Sant Cugat que tenen una alta repercussió a l'exterior.

Ricard Planas

És una exposició-homenatge en retrospectiva, per veure alguns dels creadors més importants que han passat per la biennal. I a partir d'ara fer un replantejament global de com ha de ser. Quan va néixer el 1977 les coses eren molt diferents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.