Sant Cugat es converteix en el nucli de la fotografia contemporània amb el Festival LUMÍNIC

La segona edició de la iniciativa ofereix més d’una vintena d'exposicions fins al 2 de maig


  • Comparteix:

Sant Cugat es converteix en un punt de trobada referent de la fotografia contemporània amb la segona edició del Festival LUMÍNIC fins al 2 de maig. Les mostres artístiques, sota el concepte 'Multivers', exemplifiquen la realitat paral·lela entre les obres d'una trentena d'artistes i que es repartiran per carrers, places i sales d'exposicions de la ciutat i, també, de Barcelona. La cita, coorganitzada per la plataforma LUMÍNIC i l'Ajuntament de Sant Cugat, ha recuperat algunes de les propostes creatives que havien de ser presentades en l'edició del 2020, que es va suspendre a causa de la Covid-19.

En aquesta edició, les més de 20 mostres fotogràfiques es podran visitar a diversos espais com la Casa de Cultura, el Centre d'Art Maristany, el Museu del Monestir, l'Arxiu Nacional de Catalunya o el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i tenen per objectiu reflectir la varietat de visions dels diversos fotògrafs i la seva percepció de la realitat.

Una segona edició que arriba amb "molta força", com ha emfatitzat el codirector de la plataforma LUMÍNIC, Bernat Millet. El fotògraf santcugatenc també ha remarcat que desitgen rebre visites de tot el territori català, ara que les restriccions ho permeten. "La cultura és segura", he recordat Millet.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha afirmat que el Festival LUMÍNIC és una cita que "ha vingut per quedar-se". Ingla ha afegit que la iniciativa compta amb el suport total de l'Ajuntament.

Entre els projectes i artistes que conformen el cartell d'enguany trobem el novaiorquès Roger Ballen, la basca Bego Antón o els catalans Jordi Guillumet i Mònica Roselló. També compta amb artistes locals, com els fotògrafs santcugatencs Roger Grasas i Bernat Millet, també codirector de la iniciativa.

Per primera vegada, el festival LUMÍNIC posa un peu a Barcelona amb tres exposicions. La més destacada és 'Després del record' del fotògraf Manel Úbeda al MNAC, una mostra que retrata l'abandonament i el procés de desmantellament de les instal·lacions del Parc d'Atraccions de Montjuïc (1966-1998).

A la presentació del festival, d'aquest dissabte, Ingla s'ha acompanyat d'altres membres de l'equip de govern. A l'estrena també hi ha assistit el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, i la regidora Gemma Aristoy.

Exposicions, tallers i activitats presencials i en línia
El festival, amb l'objectiu de convertir-se en un punt de trobada referent de la fotografia contemporània, inundarà sales d'exposicions, places i carrers de treballs fotogràfics, tant d'autors consagrats com d'emergents. A més de les mostres, també s'organitzaran activitats, tallers i visites guiades per completar el programa i compartir coneixements sobre la fotografia. Hi haurà propostes que es faran presencials i caldrà inscriure's prèviament i, d'altres, que es retransmetran pel canal de Youtube de la plataforma.






Bernat Millet

I tant que arriba amb força. Acaben d'obrir les restriccions per poder viatjar per tot Catalunya. Esperem que tots els visitants, siguin de Barcelona o d'altres comarques, puguin desplaçar-se a Sant Cugat a veure aquestes exposicions. La cultura és segura, en el fons és visitar exposicions i es pot entrar en un ambient que respecta la Covid-19.

Mireia Ingla

És una iniciativa amb èxit perquè té aquest suport transversal d'empreses, entitats i institucions en general; i perquè té un segell clarament santcugatenc en el seu origen, però ara transcendeix. És un festival també amb accent nacional i internacional perquè hi participen molts artistes, novells i també consolidats i veterans. És un festival que ha arribat per quedar-se.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.