Sant Cugat celebra el Dia Mundial de la Poesia homenatjant la figura de Marta Pessarrodona

L'Ajuntament ha organitzat dos actes per commemorar aquesta diada


  • Comparteix:

Imatge de l'acte celebrat en honor a la poetessa santcugatenca / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de l'acte celebrat en honor a la poetessa santcugatenca / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat ha celebrat el Dia Mundial de la Poesia amb la inauguració d'un mural en honor a la poetessa santcugatenca, Marta Pessarrodona, i amb un espectacle poètic i musical al Celler Modernista. Els dos actes, organitzats per l'Ajuntament, han tingut l'objectiu de festejar la poesia, la literatura i la cultura.

La primera celebració ha començat amb una presentació de la protagonista, Marta Pessarrodona, a càrrec de la periodista, Maria Cusó, en què s'han destacat els seus treballs i les seves traduccions de reconegudes escriptores, com Virginia Woolf.

La pintora i autora del mural de Pessarrodona, Elisa Capdevila, ha explicat com es va gestar l'obra artística i ha reconegut que li va fer "molta il·lusió" l'encàrrec perquè va "connectar" amb la poesia de la retratada.

En el seu torn de paraula, Marta Pessarrodona s'ha mostrat molt feliç i agraïda pel reconeixement i, sobretot, per formar part de Sant Cugat. Després de la seva intervenció, la rapsoda Carme Gonzalez ha recitat una selecció de set poemes de l'homenatjada.

L'acte l'ha tancat l'alcaldessa, Mireia Ingla, recordant que "Sant Cugat és una ciutat plural i compromesa amb la cultura" i destacant la importància del mural perquè "vol obrir la cultura, la poesia i la literatura a tothom".

El segon acte ha estat un recital de poesia 'Vladivostok', amb la poetessa Maria Cabrera i la pianista Irene Fontdevila. Una combinació de versos i música que ha tancat la celebració d'aquest Dia Mundial de la Poesia al Celler Modernista.



Mireia Ingla

Tot aquest temps de pandèmia hem estat capaços de fer moltes activitats culturals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.