Un 'passeig' dins la capsa vermella de les fotos de la Guerra Civil de Campañà

L'exposició 'La guerra infinita' del santcugatenc Antoni Campañà es pot visitar al MNAC fins al 18 de juliol


  • Comparteix:

Les fotografies de la Guerra Civil d'Antoni Campañà, que van aparèixer amagades en un garatge de Sant Cugat el 2019, es poden veure al Museu Nacional d'Art Contemporani (MNAC) de Barcelona fins al 18 de juliol. 'La guerra infinita' és el nom d'aquesta exposició, estructurada en tres grans àmbits que representen les diferents facetes de l'obra del fotògraf. Cugat Mèdia ha parlat amb el net i comissari de la mostra, Toni Monné.

Ell mateix, juntament amb un dels seus tiets, i fill d'Antoni Campañá, va ser qui va trobar "mig amagades" les dues capses vermelles que contenien més de 5.000 fotografies del seu avi de la Guerra Civil. Arran d'aquest descobriment inesperat, ja que Campañà mai no havia parlat d'aquestes fotos a la família, van consensuar entre tots que els hi havien de donar "la màxima difusió".

Així va néixer el projecte de 'La guerra infinita', una mostra que, segons Monné, "ajuda a contextualitzar l'obra completa de Campañà i a entendre molt millor la seva mirada". El recorregut, que es divideix en tres parts, s'inicia amb les instantànies més artístiques de l'autor, continua amb un passeig per l'interior d'una de les capses vermelles, en un espai de parets vermelles i línies tortes, i finalitza amb una mostra del vessant més professional de Campañá, protagonitzat per les seves fotografies esportives.






Toni Monné

Al primer àmbit hi trobem els inicis de Campañà i la seva recerca amb aquesta vocació artística que tenia, recerca de la bellesa a través de la fotografia.

Toni Monné

Al segon àmbit hi ha les fotos de la guerra, és la capsa vermella. Aquestes parets vermelles, tortes, els cartells també estan mig torts, per crear una mica de sensació d'angoixa.

Toni Monné

El tercer àmbit és la seva fotografia professional. Després de la guerra, serà reconegut en fotografia esportiva. Va ser fundador d'un diari, però abans havia treballat en molts altres revistes i diaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.