Obertes les convocatòries d'Art, Creació i Exposicions 2021-2022

La iniciativa d'enguany comprèn sis línies diferents vinculades amb l'art local, l'art tèxtil contemporani o les arts visuals contemporànies


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Centre d'Art Maristany / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu del Centre d'Art Maristany / Foto: Localpres

Ja s'han obert les convocatòries per a la cinquena edició d'Art, Creació i Exposicions 2021-2022, coincidint amb el Dia Mundial de l'Art, dijous 15 d'abril. L'oferta d'enguany inclou sis línies diferents vinculades amb l'art local, l'art tèxtil contemporani i les arts visuals contemporànies, entre d'altres.

Les bases de les convocatòries d'aquesta edició, publicades per l'Ajuntament, estan destinades a donar suport a la creació artística. L'elaboració d'aquestes busca garantir tant l'objectivitat com la transparència amb la finalitat de democratitzar l’accés als espais expositius i creatius de la ciutat.

La primera convocatòria va dirigida a l'àmbit de les arts visuals contemporànies amb l'elecció d'un projecte curatorial. La proposta seleccionada es mostrarà a la sala d'exposicions del Centre d'Art Maristany i comptarà amb una aportació econòmica de 6.000 euros.

La segona convocatòria va dirigida a la selecció del projecte d'un o una artista de la ciutat que vulgui formar part d'aquest cicle orientat a difondre i potenciar l'art fet des de Sant Cugat. La iniciativa triada es mostrarà a la sala d'exposicions de la Casa de Cultura i comptarà amb un suport en concepte d'honoraris i producció de 2.500 euros.

La tercera convocatòria està enfocada a propostes artístiques, divulgatives i pedagògiques en format expositiu o propostes d'exhibició pública amb temàtica lliure que vulguin formar part del programa d'intervencions artístiques en espai públic de la ciutat. Aquestes s'exhibiran a la Casa de Cultura i la proposta escollida comptarà amb un suport pel desenvolupament del projecte de 2.500 euros.

La data de presentació de propostes en aquestes tres convocatòries finalitza el dilluns 31 de maig.

La quarta convocatòria té per objecte l'exhibició d'un projecte d'artista o col·lectiu que estigui buscant mostrar un treball inèdit, o que estigui encara en vies de creació, i que sigui afí a l'àmbit de les arts visuals contemporànies. Les propostes seleccionades es mostraran a l'Espai Lleixes del Centre d'Art Maristany o a la Sala Eixida del Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil Contemporani, depenent de la temàtica presentada.

La cinquena convocatòria està destinada a oferir un espai que permeti provatures pel que fa a una primera mostra pública d'un projecte artístic en format gràfic o fotogràfic. Les propostes seleccionades es mostraran a l'Espai El Parèntesi del Casal de Mira-sol.

La sisena i última convocatòria està orientada a donar suport a la producció d'un projecte artístic, posant a disposició del/de la resident els espais i els recursos que ofereix Casa Aymat Espai de Creació.

Aquestes tres últimes convocatòries estaran obertes al llarg de tot l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.