Un retorn esperat: la cultura popular de Sant Cugat torna a trepitjar plaça per Sant Jordi

Les entitats de la Coordinadora d'Entremesos de la Cultura Popular i Tradicional han celebrat la Diada aquest dissabte a la plaça de l'U d'Octubre


  • Comparteix:

La cultura popular de Sant Cugat ha tornat a trepitjar plaça aquest dissabte, quatre mesos després de l'última vegada. Les entitats de la Coordinadora d'Entremesos de la Cultura Popular i Tradicional han celebrat Sant Jordi amb una mostra de balls i música, a la plaça de l'U d'Octubre, en dos torns diferents. Per garantir la seguretat del públic, a la trobada s'han seguit les mesures anti-Covid i s'ha limitat l'aforament, s'han desinfectat les cadires després de cada ús, s'han mantingut les distàncies de seguretat i els assistents han hagut de facilitar les dades al control d'accés.

L'última vegada que les entitats de cultura popular s'exhibien el carrer va ser el desembre de 2020, amb una ballada solidària per la Marató de TV3. Així i tot, aquell dia no hi van participar totes les entitats i, per això, aquest dissabte era la primera vegada ue, moltes d'elles, tornaven a trepitjar plaça.

El president de la Coordinadora, Marc Puiggarí, ha explicat que estan "encantadíssims", ja que han vist com, petits i grans, s'han sumat a la trobada "il·lusionats". Puiggarí ha remarcat que calia "aprofitar" un dia com el d'aquest dissabte, "bonic, de Sant Jordi i amb sol". Les entitats també han adoptat mesures per evitar contagis del virus, però això no ha ofuscat les "ganes de poder trepitjar plaça", ha conclòs el president de la Coordinadora.

L'actuació s'ha dividit en dos torns. Així doncs, al matí, el públic ha gaudit de la representació dels Trabucaires de Sant Cugat, dels Bastoners, els Caparrots i l'Entitat Sardanista, que s'ha acompanyat dels músics de l'Escola de Música Tradicional. Ja a la tarda han sortit al carrer els Geganters, el Grup Mediterrània i els Diables.

"Teníem ganes de tornar a fer-nos sentir part de la cultura popular i de disparar i fer una galejada", ha assegurat el trabucaire Josep Jordà. Per la seva banda, la persidenta de l'Entitat Sardanista, Elvira Anglès, ha afegit que ha sigut un dia "molt especial" perquè ha vingut "el bon temps i Sant Jordi".

Entre els assistents, l'alcaldessa, Mireia Ingla; la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona; la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert; i el regidor de Junts per Sant Cugat, Josep Maria Vallès. Ingla ha remarcat que Sant Cugat és una ciutat "plena de cultura" i la mostra en són les entitats.










Marc Puiggarí

Des de la Coordinadora estem encantadíssims de veure com tots els nens estaven il·lusionats de poder venir a ballar, els grans també s'han apuntat. Un dia així, bonic, de Sant Jordi i amb sol s'ha d'aprofitar. Durant molts assajos confinats a casa dona gust veure'ns, tot i que amb distàncies per la Covid-19, però amb moltes ganes de poder trepitjar plaça.

Josep Jordà

Tornar a sentir la sensació del públic i estar aquí. Tot i que sigui en un espai tancat, teníem ganes de tornar a fer-nos sentir part de la cultura popular i de disparar i fer una galejada. Ja vindran temps millor, però almenys ho hem pogut fer.

Elvira Anglès

És molt especial. Ha vingut el bon temps i Sant Jordi. Sembla com si Sant Jordi pogués amb el virus, esperem-ho.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.