L'òpera més 'monumental' torna al Teatre-Audiori Sant Cugat amb 'Aida'

Amics de l'Òpera Sabadell han interpretat aquesta obra mestra de Verdi


  • Comparteix:

El Teatre-Auditori s'ha traslladat aquest divendres a Egipte, a l'època dels grans faraons. Ha estat de la mà dels Amics de l'Òpera de Sabadell i de la seva interpretació d''Aida', de Giuseppe Verdi. Es tracta d'una obra 'monumental' i 'magnificent', en paraules del director d'escena, Carles Ortiz, ja que requereix posar sobre l'escenari molts músics i intèrprets, tasca que es complica a causa de la situació sanitària.

'Aida' es va estrenar al Gran Teatre del Caire l'any 1871 i posa sobre l'escenari la història d'una princesa d'Etiòpia a qui capturen i porten a Egipte com a esclava. La tensió s'aguditza quan un comandant militar s'enamora d'ella, fet que posa en dubte la seva lleialtat cap al faraó. L'obra va ser un encàrrec del kevid egipci Ismaïl Baixà per a Verdi, que va signar un espectacle carregat d'esplendor i amb un gran desplegament orquestral i coral que buscava rememorar la grandesa de l'antic Egipte.

Aquesta ha estat la vuitena representació d''Aida', després de l'estrena a Sabadell. Aquest diumenge, la gira i la temporada arriben al punt final amb una actuació a Granollers. Tot plegat ha estat un recorregut que ha permès reviure la música dels Amics de l'Òpera de Sabadell, que confien que serveixi d'exemple que la cultura és segura.


Carles Ortiz

Fer 'Aida' en pandèmia és complicat perquè hi ha molta gent. Teníem ganes de fer-ho. És un espectacle magneficent, amb molts cantants, monumental.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.