Sant Cugat torna a celebrar el Dia Internacional dels Museus amb activitats presencials

La iniciativa, que ha tingut lloc entre divendres i diumenge, ha comptat amb visites guiades, música i activitats infantils, entre altres


  • Comparteix:

Els Museus de Sant Cugat s'han sumat a la celebració del Dia Internacional dels Museus i han obert a la ciutadania el patrimoni museístic de la ciutat. La iniciativa ha tingut lloc entre divendres i aquest diumenge sota el lema 'Tornem als Museus. Tornem a imaginar'. La cita busca promoure la importància del patrimoni històric i cultural de la ciutat, així com la seva tradició vinícola. Enguany, les jornades han recuperat la presencialitat a les activitats, entre les quals han destacat les visites guiades a l'exposició: 'Vila de Sant Cugat, 900 anys. Del 1120 al futur' i al Celler Modernista, un concert i dansa amb la Companyia Minimíssima al Claustre del Monestir.

El programa d'activitats a Sant Cugat va donar el tret de sortida divendres, al Claustre del Monestir, amb la xerrada 'Vila i Monestir: unes relacions conflictives', a càrrec de l'historiador Jordi Casas. La iniciativa d'enguany també ha comptat amb una sessió de contes sobre llegendes de la ciutat i diverses visites guiades a exposicions instal·lades a Sant Cugat. A més, els Museus de Sant Cugat també s'han sumat a la Nit dels Museus i, aquest dissabte, els equipaments han obert portes fins a les 21 h.

Aquest diumenge al matí ha tingut lloc una visita guiada al Celler Cooperatiu per mostrar la cara més tradicional de la ciutat remuntant-se a quan era un poble molt relacionat amb el cultiu de la vinya. Els assistents a l'activitat han valorat la visita de "magnífica" i consideren que és "interessant" veure la "cultura industrial que encara es conserva" a Sant Cugat.

El guia Sergi Cano ha posat en valor la iniciativa del Dia Internaiconal dels Museus, ja que és una manera "de visibilitzar el nostre patrimoni". Cano posa èmfasi en la importància que aquest patrimoni, "ha de ser estimat" per a totohm, des dels més petits fins als més grans.

L'any passat, la iniciativa es va celebrar de manera virtual a causa de la pandèmia. Enguany, la situació sanitària ha permès recuperar la presencialitat. Així i tot, per assistir a les activitats calia inscriure's prèviament i seguir les mesures anti-Covid.








Assistents

Magnífic, per sort s'ha pogut conservar, ha estat una visita molt maca / Molt interessant veure un tros de cultura industrial i que tenim aquí que encara es conserva / És el primer cop que venim i ha estat molt bé / A mi m'ha encantat, especialment, pel guia, i he après moltíssim.

Sergi Cano

És una manera de visibilitzar el nostre patrimoni i, penso, que aquest patrimoni hauria de ser estimat tant pels petits, joves com grans. S'ha de fer una gran festa i que tothom s'ho passi bé.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.