Sant Cugat s'encén amb la Trobada de Bèsties

Els Diables de Sant Cugat s'han retrobat amb el públic i altres colles del territori en una cita adaptada a la Covid-19


  • Comparteix:

El foc ha tornat als carrers de Sant Cugat amb la Trobada de Bèsties, organitzada pels Diables de Sant Cugat. La colla ha despertat, aquest dissabte, el Boc de Can Vernet per oferir un espectacle de foc amb figures de bestiari festiu convidades provinents de diferents punts de Catalunya. Les bèsties s'han citat al parc de Ramon Barnils en un acte adaptat a la pandèmia, estàtic i amb aforament limitat, per omplir la ciutat de foc i espurnes.

La Pàjara de Terrassa, El Llaunes de Montgat, El Boc Aegis de Can Rosés i La Ferafoc de Sant Quintí de Mediona són les bèsties que han acompanyat els Diables de Sant Cugat en aquesta trobada. Tampoc s'han perdut la cita, que ha durat dues hores, els Geganters, els Caparrots i l'Esbart que s'han vestit per a l'ocasió.

Amb aquesta Trobada de Bèsties, la colla ha celebrat una reinventada Encabronada, la tradicional festa dels Diables que, enguany, no s'ha pogut organitzar a causa de la pandèmia. El president dels Diables de Sant Cugat, Roger Ricart, ha assegurat que la colla ha sortit "amb moltes ganes". Tot i que aquesta cita "no és el que voldrien", ja que el que més els agrada és "sortir al carrer" i estar en contacte amb la gent", Ricart ha remarcat que "persistiran" i allò que puguin fer, segons les restriccions anti-Covid, ho faran "el millor que puguin".

Les entrades a l'acte, unes 500, es van exhaurir en quatre dies. Els Diables han assegurat que és "emocionant" veure tanta gent donant suport a la cultura popular. Roger Ricart ha assegurat que "no s'esperaven" aquesta resposta, però això demostra que "la gent té ganes" de "sortir al carrer i de veure cultura popular".

A la Trobada de Bèsties també han assistis la regidora de Ciutadania, Gemma Aristoy; i el regidor de Participació i Barris, Marco Simarro.




Roger Ricart

La colla amb moltes ganes. Hem anat sortint, i això tampoc és el que voldríem. El que volem és sortir al carrer, estar en contacte amb la gent i fer. Però nosaltres creiem que s'ha de persistir i hem d'estar allà, i si el que es pot fer és això, ho farem el millor que puguem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.