15 espectacles perquè l'alumnat de Sant Cugat torni a viure la cultura

El Teatre-Auditori i el Patronat d'Educació proposen 11 espectacles i quatre propostes participatives per a totes les etapes educatives


  • Comparteix:

Imatge de la presentació de la programació al Teatre-Auditori de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la presentació de la programació al Teatre-Auditori de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Educació i cultura es tornen a donar la mà després d'un any complicat de pandèmia. El Teatre-Auditori proposa, conjuntament amb el Patronat municipal d'Educació, 11 espectacles de diferents formats i disciplines dirigits a totes les etapes educatives, des de les escoles bressol fins al Batxillerat i els Cicles Formatius, a més de quatre propostes participatives amb què el propi alumnat puja a l'escenari per ser protagonista. Tota la programació de l''Escoles a Escena' es pot consultar en aquest enllaç.

Titelles, música, teatre, circ i dansa formen part de l'oferta de l'equipament santcugatenc per a tot l'alumnat de les escoles santcugatenques per al curs vinent, 2021-2022. Una programació adaptada a les diferents franges d'edat que persegueix els objectius d'educar en la cultura, tal com han explicat durant la presentació de les activitats la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, i la regidora d'Educació, Pilar Gorina. Madrona ha destacat, a més, altres ofertes per a un públic juvenil que es fan al Teatre-Auditori, mentre que Gorina ha posat sobre la taula la importància de gaudir en l'educació i de posar a disposició dels infants aquest equipament públic.

La intenció és garantir l'accés a la cultura des de ben petits a tot l'alumnat, fer-los pensar i "commoure'ls" amb espectacles culturals de diferents àmbits artístics i aportar valors que es puguin treballar, també, a l'escola.

Per això es comptarà amb companyies de renom i espectacles premiats, com la Companyia La Baldufa, Premio Nacional de las Artes Escénicas para la Infancia y la Juventud amb 'La Faula de l'Esquirol' i la Companyia Campi qui pugui, recentment guardonada amb el premi de la crítica de les Arts Escèniques al millor espectacle familiar del 2021 amb 'Camí a l'escola'. Tots els espectacles aniran acompanyats d'una guia didàctica per treballar al centre educatiu els valors de cada obra. El professorat de cada centre serà qui esculli d'entre les propostes que s'ofereixen aquelles en què hi vulgui participar.

'Som protagonistes'

I més enllà d'educar-se com a espectadors, l'alumnat de Sant Cugat també pujarà a l'escenari. El curs vinent es treballaran quatre propostes participatives el resultat de les quals es podrà veure a l'equipament santcugatenc:
  • Cantània. Del 16 al 19 de maig de 2022. Concert participatiu per a l'alumnat de 3r a 6è de Primària de les escoles de Sant Cugat i també d'altres municipis de l'entorn.
  • Cantata infantil. Del 2 al 4 de maig de 2022. Concert participatiu de l'alumnat de 2n de Primària de totes les escoles de Sant Cugat, amb música en directe. En col·laboració amb l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels.
  • 'Scrooge. Fem un musical per Nadal'. 15 de desembre de 2022. Versió musical del conte nadalenc de Charles Dickens, per a l'alumnat de cicle superior de Primària i de primer cicle de l'ESO.
  • Mapa de Ball. Del 25 al 27 d'abril de 2022. Projecte per introduir, promoure i donar a conèixer el llenguatge del moviment corporal i la dansa contemporània, amb coreografies dissenyades per a l'ocasió. Per a l'alumnat d'ESO.
  • La programació és fruit, també, de les sinergies amb altres municipis, agents culturals i entitats de la ciutat.

    Més enllà d'això, les dues membres del govern també han animat infants i jovent a anar al teatre i a consumir cultura en general, també en família.




    Esther Madrona

    Els reptes que ens hem plantejat són aconseguir que sigui una proposta de qualitat, que acompanyi a la reflexió dels infants i joves, que tingui en compte diferents disciplines artístiques i la perspectiva de gènere, perquè tot educa.

    Pilar Gorina

    Anar al teatre és educar. Amb l'escola o amb la família, també reivindico que s'hi vagi amb la família, però no tots els infants han tingut la oportunitat. Aquí garantim que infants de totes les etapes educatives puguin venir.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.