Sant Cugat aposta pel talent femení amb una programació cultural paritària per a aquest estiu

El 'Sant Cugat al Descobert' engloba una seixantena d'activitats i 17 programes culturals de diverses disciplines artístiques


  • Comparteix:

La presentació del 'Sant Cugat al descobert' ha tingut lloc al Claustre del Monestir / Foto: Cugat Mèdia

La presentació del 'Sant Cugat al descobert' ha tingut lloc al Claustre del Monestir / Foto: Cugat Mèdia

Torna el festival cultural d'estiu 'Sant Cugat al Descobert', una programació que inclou una seixantena d'activitats en 15 espais de la ciutat, tots ells a l'aire lliure, tant al centre com als districtes. La proposta aglutina, entre el 5 de juny i el 26 de setembre, 17 programes de propostes artístiques diverses organitzades per l'Ajuntament i per entitats de la ciutat que inclouen música moderna, clàssica, arts escèniques i visuals, itineraris guiats i tallers i que aposten pel talent femení, amb una programació paritària i per a tots els públics. El detall de la programació es pot consultar en aquest enllaç.

L'oferta cultural d'aquest estiu a Sant Cugat es recull en 17 programes o cicles de diverses disciplines i gèneres i, a banda de reforçar la presència de dones sobre els escenaris, també vol incrementar els continguts i activitats adreçats al públic familiar, infantil i juvenil. Així ho ha explicat durant la presentació la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, que, després d'un any complicat per al sector, amb l'adaptació de formats al context de pandèmia, ha posat èmfasi en la necessitat de reactivar i seguir mantenint viva la cultura.

Novetats

  • Insòlit. Proposta de l'Oficina Musical La Pua i impulsada pels pressupostos participatius de concerts en espais singulars, com el terrat del Casino de la Floresta o sota el pont del passeig de la Mare de la Font de Volpelleres.
  • L'Artimanya Jove i l'Artimanya Familiar. Tallers i activitats lúdiques per a un públic jove (12 a 18 anys) i famílies (amb infants de més de cinc anys), als Jardins del Monestir. Proposta també dels pressupostos participatius.
  • Això s'acaba. Petit festival d'arts visuals al Centre d'Art Maristany amb itineraris urbans, visites a exposicions, conferències i concerts de petit format.
  • Itinerari sensorial. Activitat autoguiada per desaccelerar el pas i fer activitats senzilles per reconnectar amb nosaltres mateixos i amb la natura, al Parc Central.


  • Cicles amb edicions a l'esquena

  • StQ Black. 7a edició del festival de música negra organitzat per Sotasons amb el suport de l'Ajuntament que compta amb noms com Koko-Jean & the Tonics, The Slingshots i A Ciegas, entre d'altres, a més de xerrades i activitats relacionades amb la cultura urbana.
  • Nits de Música al Claustre. 12a edició del festival de música de cambra amb quatre concerts, tres dels quals de formacions íntegrament de dones i que recupera actuacions amb formacions nombroses, com la de la Coral Sant Jordi, dirigida per Oriol Castanyer.
  • Vincles. 5a edició, amb tres concerts organitzats per La Pua Oficina Musical, amb noms com Elena Gadel&Marta Robles, Pau Vallvé i Clara Peya acompanyats de músics i bandes locals.
  • Festival Contratemps. 3a edició del cicle coorganitzat pel Col·lectiu de Música Antiga de Sant Cugat i l'Ajuntament, amb concerts i activitats per recuperar músiques i instruments històrics, però també òpera, classes magistrals i un espectacle infantil.
  • + Clàssica. Quatre concerts de diferents formacions en diversos espais de la ciutat, en què destaca el de la Coral Cantiga, que retrà homenatge al santcugatenc Joan Fibla, cantaire del cor, que va morir l'any passat de Covid-19.
  • Lectures a la fresca. 17a edició d'aquesta proposta organitzada pels Amics de Pedra i Sang en col·laboració amb l'Ajuntament i que enguany porta un musical inspirat en Collserola, un cabaret literari d'homenatge a les vetllades anarco-feministes dels anys 30 al Paral·lel i una revisió en clau feminista de l'obra 'Les espardenyes de cal Roc'
  • A Teló Obert. 3a edició del cicle de Teatre a l'Ombra en col·laboració amb l'Ajuntament que porta teatre a l'aire lliure, sense equips tècnics, a diferents parcs i jardins de la ciutat amb la comèdia clàssica 'La comèdia de l'olla'.
  • Tradició entre capitells. Concert de la Cobla Jovenívola de Sabadell i la lectura dramatitzada 'El màrtir Cugat', organitzat per l'Entitat Sardanista de Sant Cugat i els Companys d'en Cugat en col·laboració amb l'Ajuntament.
  • Cinema i estrelles. Programació de pel·lícules per a tots els públics als districtes de la ciutat que arriba a la 5a edició.
  • Itineraris guiats. Organitzats per l'Oficina de Turisme i Museus de Sant Cugat, tenen l'objectiu de conèixer i aprofundir sobre el patrimoni històric i arquitectònic del Monestir. També hi ha activitats relacionades amb l'exposició 'Vila de Sant Cugat, 900 anys. De 1120 al futur'.



  • Esther Madrona

    Presentem totes aquestes activitats amb un tret característic, el fil conductor de totes les programacions culturals de l'Ajuntament: aconseguir la paritat dalt dels escenaris. Per mi és molt important posar sobre la taula que les dones també podem pujar dalt de l'escenari i amb aquestes propostes queda palès.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.