Un grup d'amics de Victòria dels Àngels expliquen els seus records de la soprano catalana


  • Comparteix:

Una quarantena de persones han participat en el col·loqui a l'Escola Municipal de Música

Una quarantena de persones han participat en el col·loqui a l'Escola Municipal de Música

La generositat personal i professional de Victòria dels Àngels, desapareguda recentment, han centrat el col·loqui que ha organitzat aquest dimarts l'Escola Municipal de Música per retre un homenatge pòstum a la soprano catalana. Una quarantena de persones han assistit a l'acte, durant el qual cinc amics personals de l'intèrpret han recordat la seva personalitat i trajectòria professional, i han mostrat al públic algunes peces musicals cantades per Victòria dels Àngels.

L'Escola Municipal de Música ha dedicat un primer homenatge a la soprano catalana Victòria dels Àngels, desapareguda el passat 15 de gener, dins la programació de la Setmana Cultural que organitza el centre. Davant d'una quarantena de persones, un grup d'amics i companys de la soprano han recordat amb emotivitat les seves relacions amb la soprano i han mostrat una selecció d'enregistraments de Victòria dels Àngels per il·lustrar la seva varietat de registres i la seva especial sensibilitat a l'hora d'interpretar.

Un dels records més emotius l'ha protagonitzat l'amiga personal de la soprano, Elena Mora, que ha destacat la vàlua personal de Victòria dels Àngels.

Elena Mora

La recordo amb tot l'afecte del món. Era una gran persona. Només mirant-li als ulls, ho deia tot d'ella.


La generositat, tant personal com professional, de la soprano ha estat un dels trets de la seva personalitat que més han recordat els seus amics. Malgrat l'enorme prestigi internacional de Victòria dels Àngels, la soprano sempre es va avenir a col·laborar amb els projectes dels seus amics i no va fer mai distincions entre els públics més melòmans i els auditoris més populars.

Des del punt de vista musical, Victòria dels Àngels és unànimement reconeguda com una de les principals sopranos de la segona meitat del segle vint, tot i que durant la seva llarga trajectòria va tenir més reconeixement a l'exterior que al seu propi país. El compositor Manuel García Morante, pianista acompanyant de Victòria dels Àngels durant molts anys, ha destacat la seva ètica professional i la seva devoció per la música.

Manuel García Morante

Era una persona brillant i excepcional. La seva trajectòria és enorme. Jo destacaria la seva ètica professional i la seva devoció per la música, a part de les seves facultats interpretatives.


Durant l'acte d'homenatge, també s'ha recordat especialment la vinculació de Victòria dels Àngels amb Sant Cugat, i especialment amb l'Escola Municipal de Música que porta el seu nom. Fins i tot, el públic ha pogut sentir una gravació inèdita d'un concert de la soprano catalana al Monestir de la nostra ciutat.

El musicògraf Manel Capdevila, un dels membres fundadors del Quartet de Guitarres de Barcelona i exdirector de l'Escola de Música, Jaume Abad, i el crític musical Jaume Radigales han completat el grup d'amics que han participat en el col·loqui sobre Victòria dels Àngels.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.