L'Any del Llibre i la Lectura vol arribar a tots els municipis de Catalunya seguint l'exemple de Sant Cugat


  • Comparteix:

La consellera de Cultura assegura que la nostra ciutat ja ha fet els deures amb un programa de 125 activitats

La consellera de Cultura assegura que la nostra ciutat ja ha fet els deures amb un programa de 125 activitats

Estendre les activitats de l'Any del Llibre i la Lectura als municipis de Catalunya. Aquesta és la voluntat que ha expressat la consellera de Cultura, Caterina Mieras, durant l'acte de presentació d'aquesta iniciativa. Mieras ha remarcat la voluntat del govern català de col·laborar amb tots els pobles i ciutats que vulguin participar en aquesta proposta, i ha subratllat especialment la tasca feta per Sant Cugat, que ha preparat més de 125 activitats al voltant de la creació literària i la lectura.

El govern de la Generalitat està acabant de tancar el programa d'activitats de l'Any del Llibre i la Lectura, que es commemora aquest 2005.

La voluntat del departament de Cultura és que tots els municipis que vulguin hi col·laborin amb activitats diverses. Així ho ha assegurat la consellera de Cultura, Caterina Mieras, que ha afegit que des del govern català es recolzaran les diferents propostes que fomentin la creació literària i, sobretot, la lectura.

Caterina Mieras

Per part de la Generalitat, tots els municipis de Catalunya compten amb la col·laboració del departament de Cultura per fer que aquest Any del Llibre sigui un èxit.


Precisament per deixar palesa aquesta voluntat, l'acte de presentació de les atcivitats ha comptat amb la presència de representants de les dues associacions municipalistes de Catalunya. Des de l'Associació Catalana de Municipis, el responsable de Cultura i alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha remarcat la importància que en un esdeveniment de páis com aquest els municipis puguin deixar també la seva emprempta.

Així es vol fer des de Sant Cugat, ha dit Recoder, amb més de 125 activitats per a tots els gustos i que demostren que la nostra ciutat està al mateix nivell cultural que qualsevol altra de Catalunya.

Lluís Recoder

Tothom que vulgui trobarà activitats per poder gaudir. Demostrem una vegada més que som una ciutat cultural i que per darrera de la lògica potencia de Barcleona, estem a l'alçada de qualsevol altra ciutat del país.


En el mateix sentit s'ha expressat la responsable de Cultura de la Federació de Municipis de Catalunya, Teresa Jordà, que ha destacat la tasca que poden fer els municipis per difondre la gran importància dels llibres.

Teresa Jordà

El llibre és un vehicle per transmetre els canvis i el progrés de la societat i des del món municipal estem molt contents de poder participar-hi.


Per últim, tant el comissari de l'Any del Llibre i la Lectura, Sergio Vila- Sanjuán, com el coordinador d'aquesta commemoració, Francesc Parcerisas, han manifestat l'esperança que al 2006 totes les activitats que s'hauran fet a Catalunya en aquest sentit hauran dont un fruit important, posant el consum literari al capdavant de les activitats culturals. Escoltem Francesc Parcerisas.

Francesc Parcerisas

L'esforç de tots ha de servir perquè la suma d'iniciatives d'aquest Any del Llibre aconsegueixi posar el nostre consum lector al capdavant de les activitats culturals del país.


Per informar-se sobre totes les activitats previstes arreu del país i tenir accés també a inofrmacions suplementàries, per exemple, sobre diferents autors, l'Any del Llibre i la Lectura estrena aquest dijous una pàgina web amb l'adreça www.anydelllibre2005.gencat.net



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.