Comencen els dissabtes de visites nocturnes i llegendes al Monestir

Nit de Llegendes al Monestir de Sant Cugat ofereix unes visites guiades en què la divulgació històrica s'acompanya de misteri


  • Comparteix:

El Monestir de Sant Cugat en una imatge d'arxiu / Font: Localpres

El Monestir de Sant Cugat en una imatge d'arxiu / Font: Localpres

El Monestir de Sant Cugat acull aquest dissabte la Nit de Llegendes, una proposta cultural que es repetirà cada dissabte fins al 4 de setembre i que ofereix una experiència nocturna al claustre del Monestir. Es tracta d'unes visites guiades que barregen la part històrica i arquitectònica amb el misteri, ja que s'hi explicaran llegendes que van en línia amb objectes o referències de capitells que es podran descobrir al recinte. Així doncs, les visites guiades aniran de la mà d'un historiador, però també hi participarà un altre personatge sorpresa.

ESCOLTA-HO

La tècnica de Turisme de Sant Cugat Marta de Castro ha explicat al programa 'Obert x Vacances' de La Xarxa que una de les llegendes que es podran escoltar és la del gall del panell, un gall de ferro que va cantar quan a les escales de l'altar van assassinar l'abat Biure, la nit de Nadal del 1350. També d'altres sobre l'origen del Monestir o sobre la part femenina d'un monestir molt masculí -perquè la comunitat benedictina era només de monjos- a partir d'alguns capitells.

Les visites comencen a les 22 h a l'Oficina de Turisme i duren una hora i mitja. Podeu trobar més informació aquí.


Marta de Castro

N’hi ha d’altres on s'explicarà com es va crear el Monestir a través del camí dels Monjos. I explicarem també, dins d’un monestir molt masculí - perquè la comunitat benedictina era només de monjos homes -, la part femenina de dos o tres capitells explicant llegendes relacionades amb això.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.