Punt final a la Biennal d'Art Contemporani Català a Sant Cugat

El certamen s'ha acomiadat amb una visita guiada a la Casa-Museu Cal Gerrer


  • Comparteix:

La Casa-Museu Cal Gerrer, on s'ha fet la visita guiada / Foto: Cugat Mèdia

La Casa-Museu Cal Gerrer, on s'ha fet la visita guiada / Foto: Cugat Mèdia

La XXII Biennal d'Art Contemporani Català a Sant Cugat acaba diumenge, i aquest dijous s'ha fet la seva última visita guiada a la Casa-Museu Cal Gerrer, seu de la Fundació Cabanas. Ha estat a càrrec de l'artista Sergi Barnils - que va participar en la Biennal del 1994 i del 2000 - i del galerista i director de la Biennal, Josep Canals, que han fet balanç de les quatre dècades de proposta cultural a la ciutat.

L'edició de la Biennal d'Art Contemporani Català a Sant Cugat d'enguany ha estat l'última, tal com ja va anunciar Josep Canals al mes de maig. El galerista ha fet balanç dels 44 anys del certamen abans de començar la visita guiada i l'ha qualificat d'un model en el món de l'art: "crec que la Biennal finalitza amb molta dignitat, demostrant que hem sigut l'exponent de l'art nascut en democràcia".

Per la seva banda, Sergi Barnils ha recordat amb il·lusió el seu pas per la Biennal, i ha comentat que, que s'acabi ara li deixa un gust agredolç: "l'art és tan important que no el valorem prou. I tots els esforços que s'han fet perquè a aquesta ciutat l'art tingui les lletres majúscules no s'ha d'acabar".

La visita ha començat amb la façana de Cal Gerrer per tal d'anar descobrint els diferents espais de la Fundació Cabanas que condueixen a la Sala del Cònsol. És en aquest espai que acull la Biennal on s'han comentat les obres exposades de Josep Agut, Carmen Anzano, Sergi Barnils, Tom Carr, Martin Carral, Pep Codó, Neus Colet, Carles Delclaux, Maria Fabre, Lourdes Fisa, Joan Fontcuberta, Joanpere Massana, Enric Pladevall, Vicenç Viaplana i Joan Pere Viladecans.




Josep Canals

Personalment, després de 44 anys i vista la resposta del món cultural i dels mitjans de comunicació del país, crec que la Biennal finalitza amb molta dignitat, demostrant que hem sigut l'exponent de l'art nascut en democràcia

Sergi Barnils

L'art és tan important, que no el valorem prou. I tots els esforços que s'han fet perquè a aquesta ciutat l'art tingui les lletres majúscules no s'ha d'acabar



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.