Els gegants de Valldoreix Cebrià i Assumpta deixen veure la seva nova imatge

Els gegants han aprofitat la Festa Major de Valldoreix, acompanyats dels Gegants de Sant Cugat


  • Comparteix:

Foto de família amb els gegants / Foto: Cugat Mèdia

Foto de família amb els gegants / Foto: Cugat Mèdia

Els gegants Cebrià i Assumpta de Valldoreix han lluït aquest dissabte la seva nova imatge. L'Associació de Voluntaris de Cultura Popular de Valldoreix ha aprofitat la Festa Major, tot i la pluja, per presentar la renovació de les dues figures, que s'han mostrat a la ciutadania acompanyats dels gegants de Sant Cugat, el Joan i la Marieta.

La pluja ha fet dubtar una estona si es podrien treure o no com estava previst. De fet, la vocal de Cultura de l'EMD de Valldoreix, Susana Herrada, ha explicat mentre s'esperava que parés de ploure que els volien presentar aquest dissabte perquè "s'ha anat molt de pressa per poder-los tenir a punt per a la Festa Major".

Quan finalment ha parat de ploure, els gegants han pogut sortir. Ha estat aleshores quan Almodis Ortega, presidenta de l'Associació de Voluntaris de Cultura Popular de Valldoreix, ha comentat l'alegria que tenien de presentar uns gegants pels quals han estat treballant des del gener passat. També ha anunciat que la següent geganta que restauraran serà la Cinteta. En el cas del Cebrià i l'Assumpta, la feina que s'ha fet ha tingut un cost aproximat d'uns 5.000 euros per cadascun. Els ha fet Jordi Grau, un escultor de Terrassa, i els vestits han anat a càrrec del sastre barceloní Guillem Amorós. L'associació també ha estrenat amb els gegants el remolc que han pogut comprar per transportar-los.

La tinent d'alcaldia de Promoció econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç de l'Ajuntament, Elena Vila, ha assistit a l'acte en representació del govern municipal.











Susana Herrada

També han vingut els gegants de Sant Cugat, i estem esperant que l’organització de la colla gegantera decideixi a veure què és millor. Era important de presentar, i la veritat és que ens fa moltíssima pena, i per això estem aquí esperant a veure si això s’arregla una mica per poder-ho fer perquè hem corregut molt per tenir-los per Festa Major

Almodis Ortega

I tot i la pluja que ha fet una mica de treva, hem pogut treure’ls. Estem molt contents, perquè no deixen de ser uns gegants que feia anys que lluitàvem per tenir. I l’Assumpta i el Cebrià al final s’han donat a conèixer amb la Marieta i el Pere



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.