La mostra 'Sant Cugat terra d'artistes' estrena la nova temporada de la Canals Galeria d'Art

Sergi Barnils, Francesc Cabanas i Josep Grau són alguns dels deu artistes escollits per reivindicar l'art del segle XX a Sant Cugat


  • Comparteix:

Una obra de l'artista de Sant Cugat Carmen Anzano / Foto: Canals Galeria d'Art

Una obra de l'artista de Sant Cugat Carmen Anzano / Foto: Canals Galeria d'Art

La mostra 'Sant Cugat Galeria d'Art' obre la nova temporada 2021-2022 de la Canals Galeria d'Art, la 49a de la seva història. 10 artistes destacats de la ciutat i de l'esfera internacional, com Sergi Barnils, Francesc Cabanas-Alibau i Josep Grau Garriga, són els escollits per reivindicar l'art santcugatenc del segle XX.

El nom de l'exhibició, que s'estrena aquest divendres, fa referència a l'eslògan que va popularitzar la Galeria Canals el 1972, amb l'objectiu de fer visible la feina dels artistes que en aquells anys iniciaven la trajectòria a Sant Cugat. De fet, els 70 van ser uns anys d'efervescència artística a la ciutat, un impuls creatiu que actualment segueix ben viu gràcies a la feina de quaranta professionals en actiu i molts altres aficionats de totes les edats.

L'exposició comença amb Josep Grau Garriga, primer artista professional de Sant Cugat en el segle XX, i amb Teresa Farrés, la primera pedagoga d'art del municipi. Carmen Azano, Martín Carral, Casademont le Vieux, Neus Colet, Pere Formiguera i Salvador Joanpere completen la llista d'artistes, alguns encara en actiu, encarregats de representar l'art santcugatenc del darrer segle.

A més, enguany la galeria es vol centrar en exposicions d'artistes vius de la ciutat que destaquen a escala internacional. La mostra es pot veure fins al 31 de desembre de 2021.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.