La Unió Santcugatenca ret un homenatge al cineasta Miquel Porter i Moix amb una vetllada literari-musical


  • Comparteix:

La Unió recupera les vetllades literari-musicals que des de la Guerra Civil no es celebraven

La Unió recupera les vetllades literari-musicals que des de la Guerra Civil no es celebraven

Al voltant de 60 persones s'han reunit a la Unió Santcugatenca per retre un homenatge al cineasta, músic i rector de la Universitat Catalana d'Estiu, Miquel Porter i Moix, desaparegut fa un parell de mesos. L'acte, que ha comptat amb l'actuació de Quico Pi de la Serra i el Quintet de Lisboa, ha recuperat el model de vetllada literari-musical que es feia a la Unió abans de la Guerra Civil.

El cineasta, catedràtic, músic i rector de la Universitat Catalana d'Estiu, Miquel Porter i Moix, ha rebut aquest divendres un homenatge a la Unió Santcugatenca. L'acte ha servit per recordar la seva polifacètica carrera en la que van destacar els cine-fòrums fets a la nostra ciutat als anys seixanta. Víctor Alexandre, amic personal de Porter i Moix, ha presentat la vetllada, i ha volgut destacar la seva faceta al capdavant de la Universitat Catalana d'Estiu de Prada de Conflent.

Víctor Alexandre

La part que recordo és la de rector de la Universitat Catalana d'Estiu que tenia clar que eren els Països Catalans, de fet li brillaven els ulls quan en parlava


A més d'Alexandre l'acte ha comptat amb l'actuació del músic Quico Pi de la Serra, amb qui va coincidir en la seva etapa als Setze Jutges, i que ha cantat dues cançons del mateix Porter, 'Les floristes de la Rambla' i 'La taverna'. El Quintet de Lisboa també s'ha afegit a la vetllada, en una nit molt especial per Martí Porter, fill del cineasta, que s'ha mostrat satisfet amb l'homenatge pel fet que es faci fora del marc institucional i de Barcelona, com al seu pare li hauria agradat.

Martí Porter

Una de les coses que m'agarada del d'avui és que es fa en el marc d'un tipus d'institució en la que el meu pare hi treballava molt per fer país


Porter i Moix rebrà més homenatges en els propers mesos a la Garriga, la Seu d'Urgell i Prada de Conflent. Amb aquest homenatge la Unió Santcugatenca ha recuperat el model de vetllada literari-musical que havia fet en el període comprès entre 1928 i l'inici de la Guerra Civil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.