'Cent anys de Celler': teatre per explicar el passat vinícola de Sant Cugat

Tallers de Teatre Sílvia Servan ha fet reviure el passat agrari de la nostra ciutat


  • Comparteix:

El Celler Cooperatiu està d'aniversari perquè fa cent anys que es va fundar el sindicat de viticultors que el va construir, i aquest diumenge s'ha volgut explicar amb un itinerari teatralitzat titulat 'Cent anys de Celler'. Quatre actors de Tallers de Teatre Sílvia Servan s'han posat a la pell d'una família de petits propietaris de Sant Cugat que va posar diners per poder fer possible aquest recinte que ara és un emblema de l’antiga ciutat vinícola. L'itinerari ha començat al Museu del Monestir, i a partir d'aquí els personatges han anat construint una petita història en què s'ha fet un repàs de l’arquitectura del Celler, el procés agrícola i el moment social i econòmic de l’època.

Un cop l'espectacle ha arribat al Celler Cooperatiu, els personatges han convidat el públic a visitar-lo, ja que el recinte estava ple d'activitats relacionades amb el món del vi: un circ amb botes que proposava als infants jocs fets a partir de botes de vi transformades, un taller en què es podia pintar amb vi, o un altre que convidava a fer animals a partir de materials reciclats. Paral·lelament, Museus de Sant Cugat ha organitzat una visita guiada pel recinte, i la festa s'ha tancat amb un concert de música folk a càrrec de La Portàtil FM.

Totes aquestes activitats estan incloses dins la 13a edició de Patrimoni Viu, unes jornades fetes en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni.






Roger, de Tallers de teatre Sílvia Servan

I hem muntat una petita història en la qual passem per tres moments: un moment més centrat en l’arquitectura i l’obra d’enginyeria d’aquest celler, un segon moment en què parlem més del procés agrícola, i l’últim, que parla del moment social i econòmic de l’època



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.