Un homenatge poètic i musical al 90è aniversari del sufragi femení obre el Festival Nacional de Poesia

L'espectacle, dirigit per Jordi Bosch, ha comptat amb la interpretació de sis actrius consolidades i la música de Gemma Humet i el Cor Aglepta


  • Comparteix:

'Amb tinta roja' és l'espectacle que ha inaugurat, aquest dimecres al Teatre-Auditori, el 21è Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat. Es tracta d'un recital poètic amb una tria de 43 poemes per part de Lluïsa Julià, la direcció del santcugatenc Jordi Bosch i amb la intervenció de les actrius Maife Gil, Victòria Pagès, Sílvia Bel, Laura Aubert, Clara de Ramon i Elisabet Casanovas. A més, l'espectacle ha comptat amb l'acompanyament musical de Gemma Humet, al piano i veu, i del cor de dones santcugatenc Aglepta.


CONSULTA TOTES LES ACTIVITATS DEL FESTIVAL NACIONAL DE POESIA


L'espectacle, dedicat a les poetes en llengua catalana modernes i contemporànies, ha omplert l'escenari de dones talentoses que han transmès, a través de la poesia i la música, la força de l'imaginari femení. L'experiència de vida, el desig, la mort i el pas del temps són algunes de les temàtiques que s'han tractat al recital.

A més, tal com ha explicat Bosch, l'espectacle també serveix com a commemoració al 90è aniversari del sufragi femení. En aquest sentit, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha aprofitat l'ocasió per expressar l'orgull d'incorporar "també a la poesia", una mirada "femenina i feminista".

L'acte també ha comptat amb l'assistència de gran part dels regidors de l'Ajuntament, així com de la presidenta de la Institució de les Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe, entre d'altres personalitats.






Jordi Bosch

Han sortit 43 poetes, unes veus importants i molt potents, amb sis actrius, amb la cantant Gemma Humet i amb el Cor Aglepta que ens acompanya.

Mireia Ingla

Aquest també és un dels trets distintius del Festival, anar avançant per incorporar aquesta mirada femenina i feminista en l'àmbit, també, de la poesia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.