Sant Cugat commemorarà el 50è aniversari de la Medalla de la Pau a Pau Casals

L'Associació dels Amics de la UNESCO, l'Ateneu Santcugatenc i Òmnium Cultural han preparat un seguit d’activitats per homenatjar el violoncel·lista


  • Comparteix:

Representants de les tres entitats organitzadores: Associació Amics de la UNESCO, Ateneu Santcugatenc i Òmnium Cultural a Sant Cugat, i de Ramon Grau del 'Tot Sant Cugat' que hi dona suport / Foto: cedida

Representants de les tres entitats organitzadores: Associació Amics de la UNESCO, Ateneu Santcugatenc i Òmnium Cultural a Sant Cugat, i de Ramon Grau del 'Tot Sant Cugat' que hi dona suport / Foto: cedida

Sant Cugat commemorarà el 50è aniversari de la Medalla de la Pau de la UNESCO a Pau Casals. Per tal d'homenatjar la catalanitat de Casals, l'Associació dels Amics de la UNESCO, l'Ateneu Santcugatenc i Òmnium Cultural, amb el suport del 'Tot Sant Cugat', han preparat un seguit d'actes que es faran des del 28 d'octubre fins a l'11 de desembre.

Per destacar la importància de la medalla a Pau Casals, les entitats han organitzat una conferència magistral, a càrrec del doctor en història Josep Maria Figueres Artigues. Tindrà lloc dijous 28 d'octubre de 19 h a 20 h al Claustre del Monestir de Sant Cugat. Gràcies a l'àmplia biblioteca de Figueres, també es farà una exposició de més de cent llibres dedicats a Pau Casals. Aquesta tria es podrà visitar del 15 de novembre a l'11 de desembre a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater. Les entitats organitzadores tenen previstes visites guiades a l'exposició.

La commemoració també inclourà el record d'un segon aniversari, els seixanta anys en què Pau Casals va oferir un concert a la Casa Blanca, convidat pel president John F. Kennedy. El recordatori del concert l'oferiran els germans Lluís Claret i Gerard Claret, acompanyats del pianista Àlex Ramírez. El concert es farà al Teatre-Auditori Sant Cugat dissabte 20 de novembre.

Per la divulgació de les activitats les entitats han comptat amb la imatge cedida pel pintor i escultor santcugatenc Lluís Ribas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.